måndag 7 maj 2012

Tiggare

Nu har jag stört mig på detta så länge att jag måste skriva av mig.

Jag är inte den som är den....jag ger gärna pengar åt gatumusikanter, trötta små ungdomar som supit upp sina busspengar alternativt någon som genuint behöver det men dessa jävla rövarband från östeuropa som arbetar gågatan som ett gäng svarvade brudar på Malmskillnadsgatan får jag fan tuppjuck på.

Bor du i Uppsala så vet du exakt vad jag talar om. Jag undrar om dom kör på schema?

Måndagar har vi "the doobi brothers" som är 2-3 snubbar som alla verkar ha samma genetiska defekt. Det är ju inte helt otroligt eftersom det säkert förekommer kusin OCH syskongiften men jag är så jävla säker på att dessa snubbar fejkar att jag är sugen på att gå fram och sparka undan den där jävla kryckan som dom snott från nån stackars vårdcentral medan dom fejkat att deras ungar har nån sjukdom för att se om deras patetiska skakande upphör när dom springer efter mig. Jag är helt övertygad om att det är fetfejkat. Det FINNS ingen neuroloisk störning som gör att man rör sig sådär fan.

Deras "handikapp" är att dom har en krycka som sagt....därefter ställer man kryckan i en vinkel på ca 45 grader utfrån kroppen och lutar kroppstyngden på armen som kryckan stöttar (dvs på samma sida som kryckan)...viker ut den andra foten spastiskt och börjar gunga/ darra med kroppen som om man har ett halvepileptiskt anfall.

Tänk hur Forrest Gump dansade i sovrummet med Elvis ungefär fast mindre koordinerat och det blir definitivt ingen Oscarsnominering för det här kassa skådespeleriet.

Sen står dom och lutar sig på kryckan och gungar med kroppen mot alla som går förbi...myntkoppen i handen är dock RÅSTABIL...det är inte nån kopp dom fiskat upp ur soporna heller utan alla har likadana och jag vet det för jag var just på Clas Ohlsson och köpte kaffekoppar till salongen. Man får typ 50st för 29 spänn....dom har exakt sådana koppar. Så jag ser lite framför mig hur dom står nånstans och delar ut koppar i en grupp och bestämer dagens tiggerier...litet tiggar powow innan arbetsdagen börjar.


Sen har vi två stycken tamburinspelande kvinnor som verkar köra måndag till söndag...dom måste dragit det kortaste stråt i arbetsuppgifterna för rövarbandet...
En ser ut som sju svåra år och sitter vid Åhlens och slår på sin lilla röda taburin konstant hela dagen...samma jävla rytm samma jävla takt samma jävla cymbal dag in och dag ut. Jag undrar om hon hoppas att någon skall bli så trött på det där ljudet att dom betalar henne för att aldrig mer visa sin sorgliga nuna med det där jävla instrumentet på stan igen. Det måste vara något sånt.
Hennes kollega jobbar gågatan norr och brukar sitta vid JC bara så att man inte skall sakna ljudet när man rör sig bortåt.

Därmellan springer det fyrtioelva småvuxna skitiga små människor i alla åldrar mellan 28 och 4 och försöker pracka på folk rosor som om dom var gratis.
Jag kan inte fatta att det FINNS folk som FORTFARANDE är så naiva att dom tror att det springer små tattarälvor på stan och delar ut gratis blommor och verkligen tar emot blomman och sen blir förvånade när det samlas 3 arga och svartmuskiga östeuropeer runt dom och vill ha betalt för att dom tog en blomma från deras lilla unge samtidigt som 2 andra står bakom o länsar handväskan på dumhuvudet som tog emot blomman och nu står och argumenterar som en galning för att förklara att hon inte alls ville köpa nån halvdöd ros av ungen.

Ute vid fontänen framför St Per sitter en snubbe på knä och låtsas vara halvblind, stum och döv men på kvällarna såfort stan stängt så hoppar dom han upp från sin kudde som om han återuppstått ifrån dom döda sen kunde han komma förbi vår salong med ca 3kg mynt som han växlade till ett antal feta hundralappar som nogsamt stoppades innanför tröjan.

Den gubben funkade ca 2 ggr sen tröttnade jag och nu vetefan var dom växlar sina pengar men det finns säkert butiksägare som är trötta på att pröjsa bankerna för att få växel till sina kassor.

Att gå på gågatan i Uppsala har blivit som ett jävla minfält...för klarar man sig undan dessa fuckon (vilket jag oftast gör för jag ser ut som en jävla zigenare själv så dom brukar anta att jag är ute på jobb :P heheh) dååååååå blir man attackerad av alla jävla välgörenhetsidkare och försäljare som letar provison.

Jag veeeeeet att Läkare Utan Gränser är braaaaaa.....jag veeeeet.
Meeeen....jag tycker att det räcker att sola mig i min mammas glans för hon är en läkare (!)...utan gränser (!)...måste gränserna ligga inom läkaryrket? hehe :P Hon har inga gränser för hur mycket chips hon kan äta annars :P

Närå..jag har sålt lotter åt läkare utan gränser när jag var liten...den glansen räcker väl minst ett par år till väl? :P....åsså har jag sålt majblommor utav bara faan och hjälpt tanter över gator och...och....sånt. Sen att det var när jag var 11 är en annan sak.......

Jag vill bara gå till och från jobbet...jag vill inte att dom skall söka min blick, få upp vittring på min svaghet när det gäller att säga nej och jaga mig mellan JC och skopunkten...låt mig vara!!!!

Sen när man väl kommer till jobbet så kommer försäljare IN fast man gett hundra bra anledningar som tex att jag har SARS just nu och kan inte andas utan respirator, vi kommer ha stängt den dagen ni vill komma på möte för vi är på kurs....utomlands....i flera veckor.....på obestämd tid....
Jag är tyvärr inte ansvarig för just det området och hon som är mammaledig och kommer tillbaka om 10 år....heh...dont call us we will call you....noooooot.....

Telefonförsäljarna är ändå fittigast. En gång fick jag mod och sade rakt uppochner nej tack jag är inte intresserad, jag klarar mig ändå. Han fortsatte jiddra och vägrade låta mig lägga på och tillslut lade jag på i hans öra eftersom han inte tillät mig avsluta konversationen på något annat sätt.

Vad gjorde h-ungen då? Då ringer han min pappas salong och klagar att jag inte VILL förbättra min salongs villkor och att jag är en bakåtsträvare och att min pappa kanske borde ta och ta i tu med mig.

Va? På riktigt!?!
En försäljare på telefon..som jag aldrig träffat eller ens sitter i Uppsala vad ja gissar...försöker skapa osämja mellan salongerna för att jag vägrar välja hans deal.
Fyyyy helvete vad arg jag blev då....jag såg fullständigt rött. Pappa vägade låta mig ringa och läsa lusen av honom. Jag hade blåst honom i spillror om jag hade fått tag på honom.

Utöver detta så är det "fysiska" försäljare som vill att man skall byta in vad man har mot deras sortiment. Dom vill ha besked och lägger som en kladdig hinna av skuldkänsla över salongen för att man inte har deras sortiment från början och lite insinueringar att det kanske skulle gå mycket bättre om man hade dom produkterna.

Jag skall bli benhård, utan en enda tvetydighet och vara iskall. Men jag tycker att det är synd att man måste bli så för att folk skall fatta budskapet :P

Blaaaaaaaahaa.

skriver något positivt sen...kanske ;P

2 kommentarer:

chubby sa...

hahaha älskar dig shirre!! du är BÄST

C sa...

Fyyy fan så bra skrivet!! Kan bara instämma!
Arg blev jag också.
Kram på dig!
/C

 
Web Analytics