torsdag 31 maj 2012

Mamma och SIFO

Min mor och mormor är tidsfaschister. Mormor står och snörper på sitt lilla kakintag och tjatar sen resten av dagen om hur viktigt det är och att hon minsann var där 10 minuter INNAN.....ja när hon var medveten om tid alltså.

Min lilla dubbelmoralmamma, hooooon är ett helt kapitel för sig själv. "ät inte chips och godis, du kommer få diabeeeeetes som din pappa". Har någon av er bevittnat min mamma i närheten av en godisskål alternativt chipspåse....saaatan vad fort det går och hon är inte nån liten smalis som är imun mot fetmarelaterade sjukdomr själv.

Ett speciellt beteende när det gäller tid har hon dock, det lilla livet! Kommer du 5 (fem) minuter försent....och klockor kan diffa med 5 minuter personer emellan...kommer du hela 5 minter försent då har hon stuckit. Allt som finns kvar är ett rökmoln...eller två rökmoln...ett från hennes näsa och öron och ett från gruset som sprutade då hon körde iväg utan dig.

Vi skulle äta ihop en gång och jag var F Y R A minuter försen. Hon har egen nyckel hem till mig och jag har allt från tidningar till tvaparater och massor av saker att pyssla med. Man KAN ju tillochmed kanske jag vet inte...sitta ner och bara slappna av i 2 minuter och inte göra något alls? Eller börjat hacka nån jävla grönsak till vår gemensamma middag?
Nej då gör hon som så att hon stampade ut ur lägenheten i ren TROTS som en 6-åring som inte får gå på cirkus med sina kompisar eller nåt. Och när hon sen svarade i sin telefon hemma (för gud förbjude att man har sin mobil påslagen när man inte vill ringa på den just då) så var hon som en ettrig terrier för att hon hade minsann inte fått igång min tv (fast jag visat knepet 10ggr minst, kanalerna styrs via dvd'n).

Nu kommer vi till det "intressanta" här då. Intresseklubben får gärna anteckna...detta kan bli förhör senare :P
När fan blir gammal :) då blir hon tidsoptimist skall ni veta.
JaApp...min mamma, tidshitlern fråm zi natzishermany, hon sitter numera hemma fortfarande vid 18.45 och pillar sig i naveln när man gjort upp om att ses 18.00 "jag ville se klart den där dokumentären".......eh what?!

Så ikväll hade hon ringt o sagt att hon ville komma och hjälpa mig att plantera om lite växter och kl 21 passade henne då skulle jag tom hinna ut med hunden innan tyckte hon. Fine by me.

Kvart över nio ringer jag henne, lite skeptiskt för jag förväntade mig inget svar, för logiskt sett, enligt hennes logik alltså, så skulle det vara troligare att hon fick ett jetplan i huvudet och ligger på akuten och är DÄRFÖR försenad, ABSOLUT INTE för att hon inte kunnat följa en tidsplan....men morsan svarar lika avslappnat som en påtänd jamaican och jag hör hennes bästa vän kunskapskanalen mala i bakgrunden.
Då antar jag min försäljarröst: "godkväll ursäkta att jag ringer lite sent o stör såhär i kvällslugnet, jag heter Elisabeth och ringer från SIFO. Vi gör en liten undersökning och undrar om ni önskar deltaga?"

"eh j..j..jajo det kanske jag kan göra..."*prestationshosta*

"jah...som sagt, vi utför en undersökning om tid och hur olika yrkesgrupper disponerar sin tid och du är ju gruppen kvinnliga läkare så jag kommer ställa några snabba frågor bara om det fortfarande är okej"

*fnyser* "kvinnliga läkare hehe" Jag kan se hur hon åmar sig lite extra där i hallen för hon tycker att akademiker är the shit :P

"då inleder jag med första frågan: tycker du som mycket högutbildad akademiker med ett mycket krävande yrke (det gället att stryka egot medhårs lite här va) att det är okej att sitta och fläska framför dumburken FORTFARANDE hela femton minuter efter den utsatta tid du skulle möta din dotter?!?!"

Det lät som om hon fick en kallsup sen gick hon upp 3 oktaver i oral försvarsställning "jag har faktiskt ingen klocka på mig...vad är klockan...jag tittade på nyyyyheternah"

Till saken hör att min mamma har nån utomjordlig tidsegenhet...hon kan säga vilken jävla tid på dagen eller kvällen som helst med 3 minuters diff vad klockan är utan att ha kollat på en klocka på timmar. Jag kan också men inte till samma precistion som hon gör. Så ingen klocka är ju bara bullcrap :P

Jaja...mitt egenhändigt skapade avokadoträd står nu i en större kruka med mammas hjälp och allt är frid och fröjd :P

Hehehe....

Jag älskar att telefonpsyka mamma :D fast min bror är BÄST på det. Han håller masken stenhårt hela tiden så man blrjar tvivla på sig själv tom. Jag bryter ihop i fnitterattacker eller säger nåt dumt som inte är trovärdigt alls.

:p nu skall jag gå och tvätta ricinäckeloljan ur håret! Och ja, det växer fan snabbare av den men inte så mycket tjockare tyvärr.

Puss på skalpen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du borde ge ut böcker med kåserier nörsi, fakk herman lindquist och gänget/ åljekyld

Barbabitch sa...

Asså.....ricinolja??? läste om det....men funkar det?? Pöss på scalpen!

BitterTwitter sa...

I really dont wanna fakk Herman Lindquist he is waaaay to short and old ;)

BitterTwitter sa...

Ja mitt hår blev ju aplångt på ett par månader fast jag klippte bort massor av gammalt schletet :)

 
Web Analytics