lördag 22 augusti 2009

Musik...

Nu blir det många tankar på en dag här :)

Sitter och lyssnar på Spotify och förundras igen ( som jag gjort så många ggr förr) att musik har ett sånt grepp om mig.

Jag vet inte om det är så att jag levt många liv och musiken och minnet av musiken är det som gått vidare. Jag har så starka minnen av 80-tals hårdrock...vissa låtar kan liksom få mig att nästan känna lukten av spritindränkta hotellrum och cigarettrök blandat med hårspray..somom jag upplevt det när jag egentligen tultade runt i blöjor då :O

Samma sak med country and western...ingen av dom musikstilarna är något jag vuxit upp med eller uppmuntrats att lyssna på. Min mamma är väl den som lyssnat mest på musik i min familj och i viss mån har vi lika smaker...som 50-tals musik, blues, jazz, klassiskt och en liten del world musik...det har hon lärt mig. Men hon lyssnar gärna på koralmusik och kyrkmusik etc också och där brukar jag backa.

Men många musikstilar känns som om jag haft ett litet korn av intresse inom mig sen tidernas begynnelse...ingen har gett mig det. Min familj är ingen musikfamilj. Jag har alltid önskat mig en musikgalen familj.

Mitt ex J...han var precis som jag. Full av musik och stilar. Vi kunde sitta vid Spotify och YouTube i flera timmar och leka gissningslekar "åkej vilka är det här då?" och jag klådde honom nästan jämt :D det var askul.

Jag önskar jag hade haft lite mer influenser från svensk musik dock. J lärde mig att uppskatta progg och mycket svensk rock etc. Det är jag så glad för. Såå många minnen till musik!!
Men flera trad visor och sånna saker vill jag kunna. Det är väl bara att sätta igång antar jag :)

Jag saknar våra musikstunder...
Den jag blir tillsammans med måste genuint kunna uppskatta ett brett utbud av musik. Annars får det vara. En sak jag tycker är direkt AVTÄNDANDE (och jag vet att det är ett ganska starkt ord) är när folk är insnöade på en sorts musik...dom KAN bara uppskatta Coldplay eller Kent. Visst får dom göra det :) men det finns så otroligt mycket därute. Synd att man bara har 2 st öron..känns som ett liv inte är tillräckligt för att upptäcka och lyssna på all underbar musik :)

Det var länge sen jag hängav mig till musiklyssnandet...underbart att vara hemma igen..i min musikvärld!

2 kommentarer:

Barbabitch sa...

och jag gillar allt...
FÖRUTOM coldplay och Kent!!

BitterTwitter sa...

det är därför jag gillar DIG <3
Bland MYCKET annat :D

 
Web Analytics