fredag 28 augusti 2009

Do har blivvet micket tjåkk...

så sade pappas kusin och slog ut med armarna i en stor "herregud varför"-gest när han kom på besök till min salong nu just.

Varför tycker invandrare att det är deras uppdrag att säga sånna saker till en? Tyvärr hade jag just sagt till honom att han såg bra ut (bra för att vara en skabbig gammal gubbe med en cig-arom som man kan få lungcancer av och löständer som glappar mer än Michael Jacksons näsa gjorde).

Dom har hållit på så sen jag var 8 år och hade babyhull. Då började en destruktiv spiral av matobscession och dröömar om bantning som bara gick mer och mer åt helvete.

Jag håller alla dom jävla kukhuvudena ansvariga för att jag har en sån skev bild av mig själv i dag.
Barn skall inte tänka på bantning. Aldrig nånsin. Jag var inte ett barn med ett problem. Tills dom började hacka på mig. Det stör mig så mycket.
När jag var yngre brukade jag ha sån ångest för att gå på stan att jag började gråta när mina vänner ville gå på stan. För folk kunde se mig. Minns när E & E erbjöd sig att dra upp sina tubsockor över jeansen upp till knäna för att dom menade att folk kommer titta på dom istället då..hehe.

Jag hade nästan glömt hur det var, för jag stack från Sverige och när jag kom hem kände dom inte igen mig. Men nu börjar det igen. Dom har ingen rätt! I några få ord har solen gått i moln och jag känner mig åter ful och smutsig och värdelös som inte kan vara fin. Aldrig fin, aldrig någon som är något att visa upp.

Så konstigt...den känslan hade jag arbetat bort, det tog tid men tillslut försvann den. Jag glömde känna mig ful. Har inte kännt så på flera år. Men nu kom det tillbaka som en gammal ovälkommen svampinfektion. Känner mig som 11 igen och vill gömma mig.

Äckliga babian.

3 kommentarer:

Barbabitch sa...

dumma , dumma , dumma !!!!!

The gemini sa...

Det var inte så roligt, förlåt, men du får mig att skratta. Du skriver så roligt. Men du, skit i det där och ta fram den där braiga känslan i stället. Säg lite fula ord och dundra på din favvo musik och bestäm dig för att skita i dem. Du är du och du är bra, cool, snäll, duktig och ambitiös. Vad mer behövs?? Smal? Man är aldrig nöjd. Sen om du vill vara smal eller inte så är det du och bara du som bestämmer det. Hoppas du får en trevlig helg!

Sabina sa...

Nu kanske du helt har glömt det här (men som en fellow "matglad" ;) kvinna så förstår jag att du I N T E har det), men jag tänker ändå dela med mig av ett av mina bästa tips!
Jag har väl banne mig alltid varit lite överviktig (lite/mycket allting är relativt..jag säger lite..bmi mycket :P)
Ställ dig framför spegeln när du är nyvaken, spritt språngande naken.
Titta inte i fejset (om du inte gillar lakanavtryck vill säga) utan fokusera bara på kroppen.
Ta en kroppsdel som du gillar ibland och ogillar ibland.
Titta på den i några sekunder, tänk vad som är så fantastiskt med just den delen av din kropp.
Inte hur den skulle kunna se ut, utan hur den ser ut just i det här ögonblicket.
Inget negativt.
Bara bra saker om den här underbara armen/tutten/naveln som är din och bara din.
Nästa dag tar du samma kroppsdel igen, titta några sekunder längre än dagen innan och kom på fler bra saker med den.
Upprepa i 3 dagar (sammanlagt 5 dagar).
Dag 6 så tar du en ny del.
Ta din värsta del sist.
Pmsveckor ska man ALDRIG göra den här övningen. :)
Dagar då du känner dig extra snygg ska du aldrig sitta hemma, då ska du ut och visa dig bland folk.
Ta ett kort och spara det.
Titta på det när du har en dålig dag och tänk på vad som är så fint med just dig.
Funkar det här fortfarande inte så kommer jag cyklandes till dig och slänger fram mitt ess (det där jag har i rockärmen you know).
Tänk också på att om en människa kramar om dig och lägger armen på ett ställe du ogillar ex mage/rygg och du tänker att "nu känner han/hon hur tjock jag är" så skruva INTE på dig och flytta dig INTE. utmana istället dig själv och stå kvar och MYS!
Det kvittar om man väger mycket eller lite.
Vi är dom vi är och vi är glada för vi är just dom vi är.
Vi älskar oss själva för dom vi är och för hur vi ser ut.
Vi inte bara accepterar utseendet vi har fått, vi är fräcka nog att älska det och tycka att vi är snyggast på denna jord!!
Så är det shirre firre!

 
Web Analytics