söndag 16 september 2012

Späckad helg

Wow...vilket tempo!

Hela helgen har varit inbokad.

Igår var jag så trött att jag ville gråta. Fattar inte varför jag är uppe till 3 och 4 när jag ändå vaknar 8 eller 8.30.

Jag har ju blivit attackvuxen i år med kaffe, vin och snusförsök..nu är det dags att lära sig hur man sover också.

Jahapp...hade tänkt vara ledig igår men det går ju inte. Cp-bror ringde och smsade och förstörde livet för mig tidigt men det insåg jag nu att jag redan hade skrivit....joråsåatte....demensen börjar smitta av sig från mormor.

Hahaha..lillkusinen är ju i stan på långbesök eftersom hon skall forska nu (hon pluggar till läkare) och då skall hon åka runt i mellan Sverige så hon bor här hos mormor och mig ett par veckor. Den här ggn har hon bott hos mormor hela tiden och hon hade små romantiska drömmar om hur nuttit det skulle vara i början hahah.

*gällivaredialekt on* Naaaw...vi kan sitta i köööööökät och diskuteeeeera liväts gååååtor och dricka teeee och sen kan vi lÄgga hååååret och bara njuuta...jag skall rå om mårmår och det skall vara så myyysigt.

Mohaha...lite mer än en vecka har gått och hon har börjat knaka i fogarna asså...hahaha...orden "hur faaan orkade du i TVÅ JÄVLA ÅR" kan ha yttrats hahahaha.
"asså hon frååågar ju samma jääävla saker heeela tidän". Kusinens pappa har ju cancer och det är ganska jobbigt för kusin och moster för båda är ju läkare och vet hur förloppet går så ibörjan av vistelsen hade hon just fått veta om försämringarna och blev chockad och grät ganska mycket.

Mormor är en fin tröst och har förr kunnat balansera sin empati men nu har hon blivit en trasig vinylspelare och upprepar samma sak hela tiden tills man vill montera ner henne i en låda och ställa in henne i garderoben ibland ;P

Så hon lägger huvudet på sned, tittar ömkande på kusin och tar upp det sorgliga hela tiden och suckar djupt för att visa medlidande. Men efter 20e gången så blir det ju bara jobbigt. Jag vet precis hur kusin känner det. Man vet att mormor vill väl men man orkar inte säga samma sak hela tiden och tillslut ångrar man att man tog upp det alls för det blir liksom absurt.

Hon kom med mormis till salongen härromdagen för att få lite respit hahaha. Man såg på det sammnbitna ansiktet och hennes uppmuntrande att jag skulle prata lite med mormor att det började närma sig bristningsgränsen hehehe. Mormor i sin tur kan bli lite syrlig när hon märker attityden :P jag fasar för hur min mamma kommer bli...hon som kan bli fan så syrlig som det är NU ;P

Vem vet..hon kanske blir aastimid och börjar baka bullar och skit :P

Det är en gudagåva att jag och anna har varandra. Vi har plockat upp mormors bästa kvaliteter under åren och använder dom så flitigt vi bara kan och jag tror faktiskt att vi är hennes största fans!

Vi har så mycket att prata om och vill vi inte prata så sitter vi i bekväm tystnad. Det finns så mycket kärlek mellan mig och min yngsta kusin att det är som ett systerskap.

Idag sågs vi efter ca 36 timmars paus ;P och båda sade i munnen på varandra: Gud vad jag har saknat dig!!! sen kramades vi och borrade in näsorna i håret på varandra och sniffade och garvade så vi dog. Lika störda också ;)

Vet inte var jag vore utan henne.
När det tog slut med J så skedade hon mig en hel natt, vyschade, torkade undan håret som var dränkt i tårar och kramade mig och lät mig yla ur mig gråten och jag kände mig så trygg. Vi har skrattat, gråtit, rest och utvecklats ihop. Underbart med tanke på att det ändå är 6 år mellan oss. men det är nog jag som alltid ser alla som jämngamla med mig.

Jag vet att vissa vuxna har svårt med just det hos mig men jag kan inte hjälpa det.

Jag minns hur det var att vara 11 så när jag är med tex Oliver och Sara så är jag på deras nivå (kan vi glömma kinesresturang incidenten..det var bara puckat)...och på något vis har jag alltid kommit överens med äldre så kanske jag har varit pensionär i ett annat liv...vad vet jag. Jag älskar männsikor iaf...människor som inte är begränsade utan vågar leva och vågar skratta och gråta...vågar leva!!

nu har jag svammlat iväg så långt att jag inte hinner skriva klart det jag ville skriva om från början för då somnar ni.

Så jag skall ta det imorrn...hoppas jag...:P (skall sluta lova så jävla mycket (högt iaf) så blir det mindre saker att hålla redan på...sen kan jag ju lova mig själv..tyst liksom.

Aja...kanske skriver ett inlägg till snart...innan jag slocknar ikväll...vi får se. Har en sak jag vill reda ut i hjärnan....

Puss på gluteus maximus

Inga kommentarer:

 
Web Analytics