fredag 11 september 2009

Hycklare...

Ja...jag är en hycklare. Det känns så ivf :P
Jag blev uppvakatad av en såndär människa på stan som man helst undviker. Ni vet en såndär som har på sig firmans logo och går runt med ett block i famnen och ser sådär äckligt intresserad ut av en.
Eftersom jag själv har delat ut saker på stan och vet hur otrevligt det är när folk ignorerar en så har jag svårt att bara gå förbi och behandla dom som luft. Men å andra sidan har det hänt FÖR många ggr att jag tar upp mobilen och låtsas prata i den förfullt när den helt plötsligt börjar ringa på riktigt *skäms*

Så idag lade jag på mitt värsta " jag har ju så tajt budget just nu tyvärr". Hon undrade om jag var student varpå jag sade NEJ (?!?för jag har ingen hjärna). Hon fortsatte att titta frågande på mig och jag sade att jag just startat mitt egna företag etc. Hon godkände ursäkten och jag kunde såsmåningom kleta av henne på nästa stackars förbipasserande idiot.

2 sekunder senare när hon fortfarande står inom hörhåll får jag en H&M rabattkupong i handen av en försäljare. Blir gladare än en crackrökande prostituerad blir av en ledig dag med fri tillgång på droger och springer in redo att spendera min kupong.

När jag står i kassan mår jag faktiskt dåligt över att jag kan rättfärdiga en "fleeceväst för hundprommenader" mycket snabbare än jag kan Greenpeace eller Rädda Barnen. IM kan jag alltid slinka förbi med kommentaren att "min mormor betalar stooora belopp till er redan" (och stjäla lite av hennes gloria som lyser så starkt).

Jag bevisade för mig själv att jag är en sann egoist. Mne jag VILL INTE pröjsa pengar till Greenpeace. Hmm...måste läsa på lite om dom nu så jag kan se om jag kanske kan ändra mig.

Fan vad samvete är jobbigt ibland....:P

1 kommentar:

Barbabitch sa...

jag säger alltid att jag redan är med.....
och smiter in till hm efteråt , jag med.....
Men vi får trösta oss med att vi gör stan vackrare i alla fall!

 
Web Analytics