fredag 25 december 2009

God Juldag :P

Glömde ju skriva om gulliga mormor.
Hon får ju meals on wheels varje dag och tycker väl sådär om maten som kommer. Ord som äckligt har plötsligt dykt upp i hennes vokabulär...sånna saker har hon aldrig sagt förut.

Huuur som helst så har jag avsagt mig hemtjänsten i två dagar för att jag inte vill ha folk här 5 ggr per dag när jag är ledig och för att mormor skall få en paus och sova ut på morgonen.

Hon har älskat varje minut av denna lillsemester. Jag fattade nog inte förrän jag såg henne vid matbordet igår. Hon brukar skrika högt om man ger henne ett gram mer än en halv portion...vi har faktiskt brottats om saken ett par gånger.
Så fort hon satt sig vid julbordet igår sade det TJOFF...tanten proppade i sig mat som fattighjonen vid det stora taberaset i Lönneberga...det var underbart att se. Jag blev nästan orolig att hon skulle överanstränga sig hehe.

Hon har ju gått ner 23 kg pga saknad matlust så hon kan verkligen unna sig.
När jag, mamma och lillebror hade ätit färdigt (och vi är inte dom som spottar på tallriken någon av oss :P) så satt mormor kvar en halvtimme till (!). Jag trodde hon hade somnat på sin plats som hon gör titt som tätt så jag gick in i köket för att kolla....hähähä...då sitter hon med lysande ögon och brer sin 3e macka och har hela tallriken påfylld med mat. Skaver ost som om den skulle gå ur datum snart ;)

Sedan fortsatte hon i choklad asken. Hon brukar aldrig vilja ha chokladbitar och speciellt inte mjölkchoklad men när hon såg Paradis asken så sade det RASSEL så hade hon tryckt i sig kanske 5 bitar. Mamma blev stirrig för mormor har ju diabetes...men mormor han trycka i sig ett par till innan asken togs bort hahaha. Sedan fortsatte det med lättöl och diverse annat.
UNDERBART!!!

Harry åt också som ett fattighjon :P och idag är han helt utslagen..ligger bakom mig i köket och snarkar på sin lilla dyna. Klockan är halv 12 och han har inte ens yttrat sig om ett behov av att gå ut på morgonprommenad. Jag njuter så länge jag kan innan han börjar gnälla ;)

Mamma vill bjucka på lunch kl 13.30...jag känner mig fortfarande mätt från igår och vill hellre gå senare men hon är ju så jäkla principfast "vaddå man kan väl inte äta lunch klockan 15 heller". Suck :P få väl dra ut Harry på en ofrivillig prommis innan lunchen och arbeta upp en liten aptit.
(eller så går jag o lägger mig en timme till ;))

Kramis

Inga kommentarer:

 
Web Analytics