söndag 21 februari 2010

Fysik..vilket jävla dravvel

Jag tyckte det redan på grundskolan men harvade mig genom det för man var tvungen. Sedan valde jag the mother of all linjer att gå på gymnasiet...för behörighetens skull. Det blev ett långdraget och smärtsamt förhållande mellan mig och fysiken.

Men..vad jag vill komma till är...

Idag satt jag o kollade på vetenskapens värld...och dom pratar om alla små partiklar i universum. Påminn mig om att jag skall dra en till grej sen om universum...
Dom pratar om den stora partikelacceleratorn LHC i Schweiz (uttalas SCHVEJTS Emma ;)inte SVEJTSCH, haha) hursom helst...här försöker dom krocka partikar för att slå sönder joner (!?kan ha fel på just DEN punkten)) och se vad man kan få fram om man kan få fram ett litet big bang...ett small bang haha.
Men så berättar en forskare (varför måste forskare alltid vara så rugguggliga?)att det som hela fysikens och universums uppbyggnad är "beroende" av är en liten mojäng som heter Higgs Partikel. Men den finns inte bevisad än. Den har dom hittat PÅ!!!

Asså vaffan?!
Jag GRÄT okontrollerat på sista fysikprovet i gymnasiet...gjorde bort mig för hela klassen för att jag inte fattar fysik. Jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag hatar fysik och så berättar dom i ett TV program när jag är 30 att det mesta inom fysik är "bara teorier" som dom suttit och tänkt ihop (för att dom inte runkar tillräckligt eller inte får ligga för dom ser ut som ruggugglor).

Ingen av dom har ens sett en Higgs partikel eller vet vad som egentligen händer bortom ett svart hål. Jag har ett svart hål som ni kan få undersöka!!!

Det var den andra grejen jag skulle skriva om. Satt veckan innan denna och tittade på ett program om universum och svarta hål...samma sak där..."ja vi vet inte riktigt men vi tror att det kanske kan vara så att eventuellt kanske så vibrerar man sönder men innan det har man ändå dött av ålderdom för svarta hålet ligger 8 miljarder ljusår bort i universum" som förresten kanske eventuellt bara är påhittat av Einstein och Newton för det var fitt-torka i USA när dom pluggade.

Och detta gjorde mitt liv till ett helvete under gymnasiet! Tack för den liksom.
Nu skall man kanske ta detta ovan med nåt kilo salt...iriiterade forskare behöver inte höra av sig och fysiklärare kan skriva svar till www.runka.nu

Men är det inte ganska konstigt att något som man borrar in i huvuden på elever sedan mellanstadiet är på så lösa boliner? Jag menar...det kan vara sant...men det kan också vara skitsnack. Är inte det något man kanske borde ta upp i utbildandet??

Naturvetare är så jääävla måna om att påpeka att det inte finns något Gud eller andevärld för det finns inga bevis och det är inte konkret...men Higgs partikel då?? Har ni tafsat på den på sista tiden?

BAH...jag tycker det är skönt att jobba på salong ;) man vet vad man har, hur det funkar och varför (för KEMI VAR INTRESSANT!!) och så länge man inte använder vissa nummer av Wellas färger vet man också vad man får :P

Vetenskap är fan inte allt här i världen. Det finns många saker som jag tycker dom kan lägga Nobelpriset på förutom den galna professorn och hans luddiga vänner.

Får jag barn..vilket verkar mindre troligt vid skrivande tidpunkt...så kommer jag uppmana dom att bli vad dom vill såklart men frågar dom mig...då kommer jag säga åt dom att bli hantverkare...arbeta med händerna och ögonen. Får hjärnan springa fritt hur mycket som helst så kan det gå snett...dom kan bli som sin morsa ;)

Värt att tänka på lite iaf tycker jag. Allt vi blir itutade från födseln kanske inte är så bombsäkert som alla får en att tro.

Jaja...jag HAR nallat på mandellikören..körsbärslikören och Orancion *host*...nu skall jag börja på ölen...heppåre

Inga kommentarer:

 
Web Analytics