onsdag 21 december 2011

ÄNNU en rolig dag :)

Med fullt ös.

Mormor har drabbats av något friskhetsfnatt. Hon har ringt mig (det har typ inte hänt sen 2007) och babblat och nu ringde hon med en shoppinglista som hette duga haha. Hon brukar inte vilja ha något alls och speciellt inte något fett eller extravagant.

Nu skulle hon ha: "treeeeeeeeeeeeee gräddeeh (hon är uppfostrad att taaaaaaaala veldigt gammaldags och nestan lite snåbbigt, ni veet som gamla aaaaaaaaaaadliga daaaaaamer) så hon låter så rolig när hon är i gasen. "å sen lilla venn så skulle jag behöööva bådeeh veteskårpoor och rågskååårpor förstår du". Mormor brukar vara livrädd nuförtiden att köpa stora förpackningar så "en heeeel mjölk...jag tänkte koka mig lite grööt förstår du lilla venn" var en förvåning. HOn vill helst inte äta och ännu mindre laga och absolut inte något som kräver planering eller tankeverksamhet. Förr var hon en riktig matmor men det försvann totalt med demensen.

Men nu verkar något ha trillat ner ur minnesbanken för hon ville ha massor av saker och lät som gamla bestämda tanten på rösten igen.

Jag brukar få fråga henne om alla saker men hon kom ihåg allt....tom kleenex. Vaskulär demens är en konstig sjukdom.
Ena minuten är hon kocko och minns inte att hon nånsin ätit melon (hon brukar göra en speciell melonsallad på sommrarna och den är legendarisk...men härrom året när hon blev ombedd av moster att skära upp en melon för att hon gör det så bra så hade hon verbalt bitit av moster huvudet och sagt: jag har väl ALLLLLdrIG ETiT MELOOOON i HEELA mitt LIIV!?!?! som om dom var helt efterblivna) och nästa minut är det som om ALLT kommit tillbaka. Man får njuta av dom senare stunderna när dom dyker upp helt enkelt.

Jag har nånslags konstig halvförkylning på G. Fick ett litet munsår som inte heller riktigt tar sig och blommar ut. Det är ju skönt att det inte råattackerar mitt nylle och att jag är helt väckförkyld men jag gillar inte att vara såhär halvförkyld heller för jag vill inte smittas och jag vill inte träna om det skulle vara fel...det är störigt och passar inte in i mitt schema helt enkelt.

Hmm...jag har massor mer att skriva men jag måste bege mig om jag skall hinna vila efter att jag handlat åt mormor, levererat och vallat min hund samt tvättat, bäddat om och eventuellt dammsugit....och julgodisbakat....äh skit i vila...det blir nog en allnighter. Upptäckte att hunden har använt soffan som torkplats när han varit ute på promenad och blivit blöt och sandig.

Det finns en sak jag hatar med hundar...och det är att man inte får straffa dom i efterskott för då fattar dom ingenting och då är man bara taskig.

Det är en sån jävla free homerun för Harry att det är sjukt. Det finns sjuttioelva tusen saker jag vill flå den hunden för varje dag. Men jag får skylla mig själv som skaffade hund när jag jobbar som jag gör.

Men det vore faktiskt kul att slippa pisspölar mot ALLT som står på golvet utom kanske köksbordet men det är väl bara en tidsfråga...och att ha sand frånhans jävla tassar i soffan. Och hans klor...dom vill jag rycka ur med hovtång...palla klippa!!!! Eller att fanskapet tar varje chans att breda ut sig på köksbordet när jag inte är hemma om jag glömmer dra in stolarna mot bordet. Eller att han latchar i sängarna och gärna markerar där med om jag inte stänger till sovrummet.

Inget av detta får jag straffa honom för i efterhand....men jag VIIIIIIIILLLLLLL!!!!!

Hej dåååå

Inga kommentarer:

 
Web Analytics