söndag 4 december 2011

Söndagen

Var helt okej.

Jag gick iof och lade mig kring 3 i natt och var sådär impad när jag vaknade kl 7 och sen 8 och sen 9. Mamma ringde och frågade om vi skulle åka till Stockholm som vi pratat om. Jag var halvpepp just då så vi beslöt oss för att höras igen senare. Då bestämde vi att ses på Centralstationen kl 11.30.

Jag hoppade ur sängen och gick ut med hunden. Mådde ganska bra och började se fram emot att göra något annorlunda en söndag.

Innan vi hade lämnat stationen så hade det kostat 650 kronor :O

Varför tjatar alla på mig att det är så dyyyrt att ta bilen till Stockholm. VADDÅ DYRT? Tågfrikkingbiljetter T&R inkl en remsa till tunnelbanan blev alltså 650 spänn. För det priset hade jag kunnat parkera i Stockholm-centrum i 2 dagar OCH köra fram och tillbaka 2 ggr mellan Muppsala och hufvudstaden :O
HELT SCHUUUKT på ren norrländska!!

Hursomhelst. Vi kom fram och direkt fickjag tuppjuck på alla människor. Eller..redan på tåget ville jag strypa tonåringar som babblade skit med sin utomhusröst. USE YOUR INDOORVOICE FFS!!
På tunnelbanan blev jag helt anti av alla människor och när en snubbe med ett sånt där böneskavsår (allah hooo akbar-märket) i pannan gick förbi så duckade jag nästan in bakom en soptunna ifall vi alla skulle sprängas.

Jag älskar min bil! Jag skall aldrig lämna dig hemma igen baby!

Vi kom fram till Fotografiska varpå jag ramlade när jag gick UPPFÖR trappan...det var ju inge pinsamt alls särskilt som det var en glaspanel bredvid som jag tjongade in metallspännet på handväskan i så ALLA märkte vad jag gjorde. Det är inte lite folk där på helger..tydligen :P

Efter det såg vi Nick Brandts fantastiska fotografier från Afrika på lejon, giraffer och alla andra djur. Han fångar djurens personligheter och majestätiska drag. Man får en respekt för deras styrka, uthållighet och liv när man ser bilderna. Om ni inte vet hur han fotar så Googla hans bilder. Karln är fenomenal (och ganska snygg enligt videointervjun som man kunde se på utställningen...ögonen iaf...sånna där ögon som alla killar som jag fallit hårt för har haft. Sånna ögon som är lite äldre än resten av utseendet. Lite rynkiga eller något i "hörnen" mot öronen. Kan inte sätta fingret på vad det är men jag gillar't!)

Efter det så kollade vi på dom andra utställningarna och det var en som var riktigt intressant utöver Brandts och det var Helen Levitt. Hon har dokumenterat amerikanskt gatuliv till och på väg från jobbet hela sitt liv (1930-1993) och efterlämnade en stoor mängd fotografier som visade en sida av USA som kanske inte dokumenterats så flitigt och regelbundet annars. Jefligt kul att se iaf.

Sen såg vi en som hette Lowlands som var en snubbe från en by i Skåne som åkt tillbaka och fotodokumenterat minnen och känslor. Jag vete fan vad han råkat utför men det var en hemsk utställning som försökte vara något annat. För subjektiv. Jag kan också ta bilder på börnande 740 eller 850 eller vad fan dom heter och lakritsremsor på asfalt. Jag tycker dom feta skånska bönderna som inte kan ha fått plats i den där traktorn dom stog framför var...sköna (?) men resten var...zzzz hur kom det till fotografiska? Jag gjorde ett mycket liknande projekt när jag gick på fotograf-college (och hade snyggare gråskalor på mina prints) men inte fan ställer jag ut dom på Fotografiska. Jaja...min åsikt.

Sen promenerade vi ner mot stan. Vi gick genom gamla stan och tog en lunch på ett turkiskt hak. Fan så gott. Det var en jävla liten skokartong till "snabbmat ala american diner style" men med en turkisk twist. SÅ. JÄVLA. GOTT!!! Smakade hemlagat!! Jag orkade ju såklart 1/6 av min tallrik men jag bad om en låda så får mamma äta det på jobbet imorrn. Stället hette 66 nånting och låg i en passage-galleria typ. Så om ni hittar en passage-galleria TYP med en restaurang som heter 66-nånting :P och är som en tändsticksask...så gå in och ät fö fan!! Deras bulgur (till kebabrätterna) var sjukt god. Alltså helt STÖRT gott. Precis som det skall smaka.

Sen gick vi sakta genom gamla stan mot Drottninggatan i blåsten för att möta Ege och Lale som åkte in för att möta oss. Vi tog en fika på Waynes som ligger vid Lagerhouse och sen kom Bella förbi också. Det var kul som 17 att hon hann med det!!

Nu måste jag nanna för jag och Elina (hoppas jag) skall gymma imorrn. Har just packat väskan och känner mig pepp.

Puss på musklerna.

Nu har jag gått ner 24 kg. SKÖNT!!!

1 kommentar:

sabina sa...

shit pommes frites!
fatta, 24 kg.
Fattar hur jävla mycket det är!

Vi borde gå in på Ica och plocka på oss 24 kg smör så du får se svart på vitt hur mycket det verkligen är.

Bra jobbat! :)

 
Web Analytics