söndag 21 mars 2010

Grattis mamma 60 ååååår :)

Ja idag är det ingen vanlig dag, idag är det lilla skruttmammans 60 årsdag :)

Fast vi firade igår. Det var kul. Vi åkte till Gimo Herrgård (www.gimoherrgard.se) och lyxade.

Alla hade packat sina väskor och grejjat och jag med...nästan. Jag hade med mig galastassen (en röd sidenklänning och en spetsmojäng med broderade pärlor att ha över axlarna...tjusigt värre...om man hade tänkt på att TA MED SIG SNYGGA SKOR!!! Men nej yours truly Bitterfitter hade på sig utschletna (läs brungråa Adidas Superstars med silverstripes). Tjaffs utbröt i bilen då jag ville stanna vid en secondhandbutik och kolla om dom hade nå snyggt man kunde köpa för en blygsam peng.

Mongobrollan hade huvudvärk och var allmänt emot att åka tillbaka hem eller stanna på vägen så det blev att dressa upp i min aschnygga Adidas (å dom luktar ju inte födelsedagstårta direkt) till klänningen. Jag såg ut som RUN DMC goes herrgårdsstyle. Jag blev jättebra på "vaffan glor du på...detta är det senaste i Paris-blicken".

När vi kom fram installerade vi oss på våra rum. Morsan o brorsan sov ihop, Astrid och Sören i ett rum och jag och mormor i ett. Vårt rum var något slags Asiatiskt tema. Coolt.
Sedan gick vi upp till mor och bror och drack skumpa. Eftersom jag inte körde och jag tänkte festa till det så vräkte jag i mig Champagne (vilket resulterade i att jag tvärsomnade ca 30 minuter senare). Men innan jag somnade gick vi och fick fika i "salongerna". Dom hade en kakbuffé som hette duga. Tur att man var duktig och åt fruktsallad (och grädde iof :P) och en scone (men jag frossade iaf inte blåbärspaj och citron och maräng paj och 7 sorters kakor som dom andra :P).

SEN somnade jag som en stock. Helt väck i kolan av skumpan. Dom andra (som inte vräkte i sig champagne) gick på en liten "kulturell" skogspromenad med mamma :P

Kl 17.45 kravvlade jag motvilligt upp ur min säng och hoppade i duschen för att sedan stassa upp mig i min HIP HOP-outfit (sidenklänning och gympadojjor) och 19.00 serverades middagen som det had talats så mycket om.
Ju mer folk gaggar om sånna här ställen desto mer uppblåst blir det.

Förrätten var en sk SOS (Smör, ost, sill) och bestod av 3 (3!!!!) sillbitar (inte fileér utan sånna där små klippta skitar), en hög rödlök och en skiva västerbottenost. Gott men snålt.

Snåltemat fortsatte: varmrätten var en liten (alltså vi snackar kanske en medelstor) potatis som var råstekt med smör och vitlök (jättegod men man ville ju ha ca 3 potatisar till...en 4åring hade inte blivit mätt av det vi fick). Till detta fick man väl typ 40gram lammytterfilé (en normal köttportion för en vuxen människa skall ligga på ca 150g) med 3 (!!!) små zuccinipluttar som var som ett nyfött barns tumme. Därefter hade dom slagit på stort och gett oss en grillad tomat...VAR (undrar vad ekonomichefen kommer att säga om det :P).
Så det är sånt man betalar för?? Efterätten var en (!!) -sketen- liten glasskula med ett överdimensionerat nötflarn (läs mald spånplatta tydligen..jag åt fruktsallad så jag kan inte vittna).

Jag ville åka till närmaste juggehak och köpa en plankstek med extra bea och en stor öl efteråt men det fick jag inte.
Vi fick till förrätten, ett litet vinglas med Tigeröl och en nubbe (våga hata nubbe), till varmrätten ett glas vin (asgott men vad är det med ransoneringen???) och efterrätten fick vi ett pyttelitet glas muskatell vin. För denna ynnest fick vi betala 350 kr EXTRA per person (dvs drickan ingick inte och var nånslags förbestämd mängd och val). Där får ni minuspoäng Gimo!! Maten var god men sååå snålt...drycken var också god men snålt.

Läsken i minibaren kostade 35 kr...för en colaBURK :O (tur att man inte dricker läsklängre :O) och en såndär liten påse Gott o blandat somman fick i flygfrakten när man var liten (typ 30 gram eller nått) kostade 25. KYSS MIN LASRADE RUMPA!!

Tur att vi hade med oss skumpa (dom hade en i receptionen som kostade 12 000 OM man var intresserad :P...dom kanske blev förvirrade av min gangstanigga outfit..men jag dricker inte skumpa för vad en motorcross kostar) och lite annat mys.

Jag och bror drog oss tillbaka efter middagen och kollade på film på min dator. Det var en helt störd spansk film som heter "Timecrimes"...Dios mio...se inte skiten....fyfaan. Jag blir ledsen i ögat av att sån skit får skapas. Ge pengarna till Haiti för faan.
Jag hade Paranormal Activity med mig men jag vågade inte se den för vi bodde på bottenvåningen och det var spökiga fönster och cp-bror höll på att skrämmas hela tiden.
Sedan gick alla upp till mammas rum och hade bubbelpool party och åt tårta...jag skulle ge mamma en tårtbit men tyckte det var roligare att mosa in den i nyllet på henne och hon var så dragen av all alkohol (hon gick till "bibliotheket och drack Mackmyra whiskey också) så hon tyckte det var kul mä, som tur var ;)

Sedan gick jag och lade mig och sov skitdåligt hela natten. Inte skön säng! Skulle druckit mer skumpa så kanske jag hade sovit bättre.

Frullen var ganska god faktiskt. Osten var plastig och smaklös och baconet var överstekt och kallt men annars var det bra :P

När vi satt och åt frulle började det snöa :( och det öste ner när vi sedan åkte hem. Jag får la bada tunna nästa gång jag är där.

Nu måste jag packa till Istanbul...men först skall jag ta igen lite förlorad nattsömn zzzz. Saknar min lill tillgivna vovve att sova med men vet att han har the time of his little life där hemma hos P & K & F. Mammas lilla hjärtegull...hoppas han beteér sig.

Puss på tolvfingertarmen

2 kommentarer:

Katta sa...

MEN VAD ÄR DETTA!!!??!!!! Nu var det väl ett å ett halvt år sen jag var där på Gimo Herrgård... Över dagen och åt en muffin stor som en nyföddbebisnäve för typ 50 spänn, men jag trodde de var bättre när det gällde "äkta" gäster, dvs övernattande som betalat (vad jag tror)jättemassor för sig.
Men det är sjukt vackert på sommaren o strosa runt i deras park(med väl valt sällskap...).

COOLT av dig å dra på dig gympisarna till blåsan! You go Ms.Laserbeam! Blickarna kan de gott ha! Jag själv skulle nog börja böla eller gå barfota, men så är jag ett kontrollfreak när det gäller vissa saker.

Ha det nu så majsigt när Ni drar iväg å pruta gärnet på marknader å slappa så mycket du bara kan på stranden!

Kram på DIG!(å grattis till Din Mammi!)

Pixie sa...

HAHAHAHAH snål tysk han den där Günter Schneider.
Ogillar starkt den gubben.

 
Web Analytics