onsdag 19 maj 2010

FÖRTYDLIGANDE

Då har man alltså nått den gränsen då obehöriga inte äga tillträde för dom missförstår bloggen och dess syfte.

Därför förklarar jag det igen då.

Min blogg är för mig i första hand. Visst jag har har valt att ha den publik hittills för att vänner och så skall kunna läsa men när snacket går mellan salongerna som jag hört idag, så är det dags att ta tjuren vid hornen och reda ut ett och annat.

Jag snackar inte om kunder på ett sånt sätt att någon blir utlämnad med namn eller närmare beskrivning (undantag: killarna som ihärdigt frestar på vårt tålamod). Jag är sjuksköterska och väl medveten om hur man får och inte får prata om folks privata saker.

Dom som läser min blogg är antingen vänner, bekanta eller helt okända.

När jag har valt att skriva om kunder så har jag aldrig uppgett vem dom är. Någon kund har kanske varit lätt att känna igen då jag har beskrivit sättet dom beteer sig på men det är ingen hemlighet att den personen går här och på alla andra salonger i stan och härjar överallt på samma sätt. Väljer dessutom personen att trakassera mig och min personal på det sättet jag beskrev i det inlägget så ser jag inget fel i att skriva om det. Jag nämner ändå inga namn och skulle aldrig drömma om att fingra på någons integritet.

Att jag skriver om folk som inte betalar som dom skall eller beteer sig på olika sätt som inte är önskvärda, är inte för att skvallra. Det är för att blåsa ur mig frustrationer, för att det är jobbigt att påpeka för vuxna människor hur dom skall beteé sig och kanske ännu mer hur man betér sig HÄR.

Det är inte min roll att uppfostra folk dagarna i ända. Det betyder inte att jag inte uppskattar mina kunder eller snackar skit! Jag snackar sanning (My Truth- som det står ovan), jag nämner isf vad andra inte vågar tala högt om för samma saker händer överallt, det hör man dagligen. Jag hoppas att någon läser och lär sig.

Jag behandlar varje kund med vördnad och respekt och förväntar mig detsamma tillbaka. Jag ger fler chanser än en. Är man en dörrmatta tillslut så behöver man prata av sig. Jag skriver om saker som förekommer i stor utsträckning...inte om enskilda fall. Jag skriver om min vardag. Läser man något jag har skrivit och känner igen sig i beteendet så kan man gärna komma och ta upp det med mig om man känner att man inte kan ändra sig.


Nu har jag insett att min vardag kanske inte är för allas ögon. Alla känner inte mig och vet inte vad människan bakom orden står för. Jag står för kärlek, ärlighet, raka rör. Min blogg skall ses som en krönika, något som man skall ta med en nypa salt, en betraktelse av människor och beteenden...mitt eget inkluderat.

Fast har man inte ett intresse för detta och egentligen bara vill snacka skit om folk så skall man nog inte läsa här. Då missförstår man mycket och får kanske för mycket vatten på sin kvarn.
Synd att det är så.

Vad jag vill ha fram här är: jag vill på intet sätt utlämna någon. Jag ventlierar mitt liv. Utan mitt namn överst. Det är en anledning att mitt namn inte är överst. Just för att folk som inte fattar min jargong inte skall koppla ihop mitt jobb med min blogg och massuppfitta.
Men så sker tydligen...

Bloggen kommer att bli lösenordsskyddad så ni får logga in för att läsa.

Jag ser personligen till att varje kund som kommer in här lämnar denna lokalitet (tillsynes) NÖJD! varesig det är hår, laser eller skönhet. Känner man något annat måste man säga till (vi är duktiga på att läsa folk men kan inte läsa tankar..alltid) så gör vi allt i vår makt att dom skall ändra åsikt.
Jag har inget intresse av att hänga ut någon.
Jag har ett företag som jag värnar om med mitt liv!

Det handlar om orespekt visad mot oss som jobbar här. Det tycker inte jag är fel att skriva om.
Känner någon igen sig så tycker jag att det är BRA att dom kan läsa hur det känns för oss. Håller man inte med kan man gärna ta upp det eller göra vad man vill med det. Men jag sitter INTE och uppfostrar vuxna människor varje dag om hur dom BÖR beteé sig i en salong eller affär eller på något annat ställe folk jobbar och sliter för att sköta. Jag har för mycket annat att hålla reda på om någon inte märkt det!

Jag står för vad jag skriver och säger. PUNKT!

Inga kommentarer:

 
Web Analytics