tisdag 4 maj 2010

Man får faktiskt inte slå handikappade!!!

Så sade ett av Uppsalas riktigt kluriga individer vi hade i salongen idag.
Vi har någon slags dragningskraft för dessa människor. Vet inte om det är mitt dampiga tryne som lockar in dom eller om det är så att ALLA salonger har dom. Hur som helst så fick jag nog idag och ledde herrn i fråga till dörren. Han stretade emot och hade sig så jag gav upp då det orsakade mer uppståndelse än när han bara satt och utstötte sina små vanliga fraser.

Kom han för att klippa sig? Masseras? Lasras? INGET av det vi erbjuder kom han för, ändå sitter och domderar i min salong och då jag ber honom vänligt men snustorrt att dämpa sig så höjer han rösten och rullar med ögonen som en jävla enarmad bandit.

Han påstod att jag hade gjort honom illa när jag skulle eskortera ut honom. "man fååår faktiskt inte slååååå handikappade" på klingande finlandsvenska.

Att han sprutlackerar vår toalett (hela rummet) med urin en gång om dagen är bara EN detalj. En annan är att komma och störa andra kunder som klipper sig för att man vill visa frisörskan sina barbiedockor (som vi alla sett 45ggr förr) medan hon klipper/färgar etc. Är man i 50-årsåldern GÖR man inte så. Och GÖR man så så får man vänta...speciellt när man är vänligt ombedd att göra så. 167 ggr innan. Man blir trött!

Man skall inte behöva stå ut med sånt. Det finns ett fucko till som åker förbi i sin permobil och dunkar på rutan samtidigt som saliven flyger ur hans överbett som är lika stort som Grand Canyon (tänk en yngre blandning mellan Dr House och Mr Burns).

En gång fick jag flipp och sprang ikapp permobilen och frågade vad han ville (dom går rätt fort dom jäklarna). Han tittade på mig pilemariskt och sade att han skulle bara säga hej.
Till saken hör att han åker runt o kollar så att alla salonger är handikapp anpassade och är dom på minsta sätt bristande I HANS TYCKE (!) så finns det inget som stoppar honom från att jaga en på stan (helst när man är ledig) i sin permobil och skrika glåpord efter en.
Om någon som helst annars skulle göra detta så skulle dom åka dit för trakasserier. Dom kör samma stil allihop :O

Men i Uppsala verkar dom ha ingått en pakt att dom skall härja fritt på gator och torg för att dom kan och för att dom får uppmärksamhet då. Jag lovar att dom har små mongoloidmöten där dom sitter med sina dreggliga agendor och slår sig för bröstet och berättar hiostorier om vem som skapat mest kaos under dagen.

Andra mystroll man måste stå ut med är zigenare. Dom ramlar in och är högljudda som fan och kräver ditten och datten betalar inte lämnar falska leg som pant eller stulna mobiler utan simkort. man måste istortsett stå och förhandla med dom i 30 minuter och ta emot en massa skit och glåpord för att sedan mirakulöst bevittna att dom faktiskt hittade en sedelbunt med 40 000 i fickan och KAN betala för sin klippning... när man är redo att gråta av ilska och har massor av annat att göra.

Då har jag inte nämnt den mycket alternativa gossen (han är för ung för att vara så som han är) som kommer in 1 gång per vecka och fullständigt avrättar all vår personal. Musiken är för hög, det är fel radiostation, luften är för luftig och vattnet är för blött, han får ont i skalpen(som är full av finnar som sprutar blod men han ändå envisas med att raka) och skriker att vi misshandlar honom. Tar dom försiktigt med maskinen så utklassar han dom (han är legitimerad frisörutbildare??! INTE) som ovärdiga att SNAGGA hans hår. Han BESTÄMMER att han skall få kaffe, skällde ut oss för att vi inte hade saft..kräver att få städa av stolen och bordet personligen och flytta undan frisörernas saker från bordet innan han sätter sig, skriker (och jag menar SKRIKER) att nackborsten är för grov...dom andra kunderna sitter bara och gapar.
Ändå envisas han med att komma tillbaka...ALLTID!

Vi kan inte stänga ute dessa människor. För dom är riktigt upplärda om sina rättigheter och diskriminering och fan och hans moster.

Jag görmitt bästa och säger ifrån i en mycket syrlig ton men jag vill inte behöva vara den sortens människa. Skall man inte ha några rättigheter när man äger en rörelse? Skall man bara buga och bocka och böja sitt huvud hela tiden? Ingen av dessa betalar ju ens fullt pris.

Bah!!

Jag var på gott humör innan jag började tänka på hur många dom är...det är betydligt fler än man kan beskriva såhär.

Men så får man väl minnas att det är ÄNDÅ betydligt fler som är normala, tacksamma och sade jag normala??
Vi älskar er snälla kunder!

Vissa dagar vill man bara stänga och gå hem :P

Som nu...hejdå

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ha haaa, jag tårar, ha haaa, O gud.. skulle vilja vara en fluga på väggen hos er...
Nje, Men va fan, finns det inget ni kan göra? typ har man inte bokat eller skall boka har man helt enkelt inte tillträde till salongen? eller?? Puss Mongo. //B

Barbabitch sa...

mooooongo Biiiiingo!
hahahahahaha!

sabina sa...

jag förstår dig så väl.
dom kan skrika sig blå om sina rättigheter, om du hävdar att ni inte vill klippa någon för att dina frisörer mår dåligt för att dom är otrevliga så har du all rätt i världen att göra det.
just so you know ;)

 
Web Analytics