söndag 27 juni 2010

Jag vill basta...

men jag pallar inte svettas FRIVILLIGT. Inte ikväll. Och jag har pannknack från helvetet också för jag har inte druckit bra alls...inte vatten alltså. Inte alkohol heller men cola light är inte direkt vätskepåfyllande.

Skall ta en pint vatten och sen gå ner o bada iskall sjö strax tror jag.

Jag älskar Dalarna. Sverige (!) är så vackert. Visst kan Thailand och alla exotiska platser vara sinnessjukt vackert men det KAN inte klå den där känslan man får när man ser en sommarnattshimmel hemma, som går i regnbågens vackraste färger och en sval sjö skvalpar vid ens fötter. Luften är ljum och stillheten är djupare än orsasjön (och den är 200 meter :O)

Man skulle sitta med sin älskling på en liten strand på en kobbe/ ö och ha en liten eld och bara titta på himlen och njuta. Måste livet va mer än så?

Jag skulle gärna ha en stuga i Dalarna. Någonstans där det fläktar lite som här så det inte kryllar av mygg. Det här huset ligger på en udde. Jättevackert.

Vi var i Nusnäs idag och köpte träskor. Sånna med kurbitsmålningar på. Riktiga dalapjuck. Hade velat ha med lila ros på men jag är meganöjd med dom jag köpte ändå. Halva Tyskland var på genomresa så jag fick nästan slåss för mina träskor i affären :P

Min lilal luddiga hund ligger härbredvid och sover sötare än något annat. Emma drog med honom på promenad med min mor idag. Jag hoppade över! Skönt att slippa mor o hund ett tag :P och min mamma och Emma går mkt bra ihop.

Efter nusnäs tog vi en sväng till Vattnäs och hälsade på kollegor och goda vänner till mamma G & G. Deras söner var där...(jag brukade "svärma" för mellansonen :P) Han hade just fått en jättesöt liten bebbe :P och var inte alls lika "gudomlig" som jag tyckte när jag var 12 :P men ändå snygg fortfarande.
Vi stannade på kaffe och husesyn. Jättemysigt.

Sen bar det av "hem" till stugorna. Lite downtime och sen åkte jag o hämtade Ege och hennes mamma vid busstationen i Mora.

Vi åkte hem o satte igång med käket. Jag hade monsterstora räkor med mig hit upp och fick en tokidé att jag skulle marinera dom i lime (hade ingen chili) och vitlök och sen grilla. Det blev nästan så...fast grillade först och öste på olja, vitlök och lime sen...som en grillade räksallad utan majo. Ganska gott men jag måste jobba lite på det receptet. Bra tips på grillade räkor mottages tacksamt.

Nu har vi kollat på en rulle med våra mödrar och dom andra är som sagt o bastar. Jag sitter i valet o kvalet om jag skall bada...men jag tror fan jag gör det imorrn. Sjön är kolsvart såhärdags och jag tycker det är läskigt på nått vis...iaf om det är kallt..OCKSÅ. Emma sade att något strök mot hennes fot igår natt vid bryggan...jag är inte redo att möta gammelgäddan i natt...inte med fötterna iaf :P Vilka monster bor på 200 meters djup i en sjö? Jag vill inte ens veta. 200 METER!!!!! 200!!!!

Ja nu har jag psykat mig ur att bada ikväll...tönt! Men om det var varmare i vattnet så skulle jag :) jag lovar!

Aja...ut och rasta åbäket och sen sova...en hel natt förhoppningsvis. I natt blev det ca 3 timmar. Får jag inte sova i natt kommer jag bli en gråtig flicka imorrn...eller fnittrig men troligen det första :P

jag tvivlar att ni orkade läsa hit...men om någon tappert kämpade sig vidare så PUSS!

Sovgott och dröm om vackra Svenska landskap! <3

Inga kommentarer:

 
Web Analytics