onsdag 17 november 2010

Gastric Bypass..

Nu är jag bipasserad :P

Det är nu dag 3 efter operationen och jag skall förklara hur det varit ifall någon liten orolig männsika googlar och skall göra samma sak.

A) jag klarade inte tortyrdieten innan :P jag åt chips på söndagen och opererades på måndagen. Men försök gå ner lite...man KAN göra det och ändå unna sig. Jag gick upp (eftersom ajg fläskade i mig mer när jag visste att jag skulle operera mig) och sen gick jag ner något kilo...så tekniskt sett gick jag upp :P

B)Dag 1..kom tillbaka från operationen och undrade om dom ahde gjort något alls förutom att jag var hg på droger och hade små lappar på magen. Fick lågt blodtryck och höll på att svimma en gång men inget annat farligt. Morfinet flödade..allt var bra! Jag började promenera redan dag 1 för att gasen i buken skulle röra sig neråt (eller uppåt..hursomhelst: utåt)

C)Dag 2...vaknade vid 5 på morgonen och var pigg och hade ont. När jag säger ont så menar jag...som ett kraftigt håll som gör att man inte gärna tar djupa andetag. Tjocktarmen går ju uppe strax under magen (där dom flesta tror att hjärtat är) och luft låg där inne och tryckte på revebenen och gjorde djävulskt ont. Hugg!
Bara att promenera vidare. Fick dricka uppåt 1 liter och lyckades på ca 12 h pilla i mig ca 0,8 liter. Lusten att äta och dricka är noll...jättekonstig känsla för någon som alltid planerat nästa sak att äta hela sitt liv.

På eftermiddagen fick jag feber och måddesådär. Kände mig mycket tröttare än dag 1 men det är tydligen vanligt även febern. Febern kom och gick hela dagen.

Till lunch fick jag varm buljong..ca 1dl. Låter störtlöjligt men tog mig ca 1 timme att få i mig..inte för att det tog emot utan för att jag inte är intresserad...JÄTTEKONSTIGT!!!

Till middag fick jag välja mellan buljong och tea...även teat tog ca 1timme att pimpla :P

Började äntligen fisa bort lite luft sent på kvällen. Undrar hur det lät utanför rummet: "prrrrrrrroooorrrrrrr *jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahaa jag pruttade*"..det är dom små sakerna i livet som gör mig lycklig ;)

Prutten gjorde nog att jag sov bra för jag sov hela natten och ville inte gå upp när sköterskorna kom in :P men nu:

Dag 3) har jag duschat, tagit bort operationsplåstren, fått dom tejpade. man skall tydligen tejpa i ca 6 mån för att få så snygga ärr som möjligt. Sen fick jag ca 1,5 dl fil...1dl proviva och 1 dl vatten. Med MYCKET vilja har jag tagit mig genom det mesta av filen och provivan men det var fan en ansträngning. Ingen lust. Inte på ett ledset deprimerat sätt alls (som jag trodde det skulle kännas innan) utan på ett...jag skiter väl i mat typ :P

Jag har pratat med kirurgen som har sagt att man kan göra precis vad man vill..man kan springa hoppa lyfta men man skall få en sjukskrivning på 4 veckor för man kan bli trött av viktnedgången. Nu är jag trött...av att ha duschat och skrivit ett inlägg...zzz.

Jag ser redan på magen att jag har gått ner...fasar för hänghud.

Nämen om man skulle ta en liten lur inna vår hurtiga dietist kommer. Hon skall lära oss inför hemgången i em. Jag mår illa bara jag hör henne prata om det där proteinpulvret. Fast otroligt nog har jag inte mått illa annars en enda gång hittills ta i trä.

Okej då...liten tupplur då.

Puss och sånt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Toppen att det går fram åt, konstig känsla att inte vilja ha något att äta (som efter en magsjuka) Hoppas du fortsätter må bra! kram Bolel

Barbabitch sa...

Ja , så himla skönt att det värsta är över , nu börjar ju en ny fas i ditt liv.
Och som du vet , finns vi här för dig.
Puss och välkommen hem!!

BitterTwitter sa...

Tack älsklingar <3

 
Web Analytics