måndag 22 november 2010

Tjosan i trosan

Nu trodde ni jag hade fått till det va? Eller dumpat...men se det hade jag inte :D

Dietisten ringde när jag låg och drog på att gå upp. Jag hade fasat för det samtalet eftersom hon är så fokuserad på flytande och sina tillsatta proteiner. Men det gick jättebra. Jag erkände att jag åt mer mosat än flytande och hon försäkrade sig om att jag fattade vikten av att tugga och äta långsamt...för det är därför dom tjatar om flytande så länge...så att man skall bryta sina gamla vanor från innan.

Innan tuggade jag knappt alls...jag och Dalle satt i köket och försökte (innan op-en alltså) kolla hur vi äter och faktum paktum var att vi tuggade typ 2 eller 3 ggr...kanske 5 eller 6 om vi skulle lägga ner lite extra möda innan det åkte ner i magen och nästa tugga for in i truten.
Tydligen finns det fuckon som gör sin gastric och fortsätter på samma sätt som innan så dom kan inte riskera att man får käka mosat direkt.

Propsar dom på det här med flytande och mosat så måste dom här människorna sakta ner och lära om. Jag hade turen att känna direkt att jag inte kan äta som innan. Sen tror jag att om man är påläst och normalbegåvad så fattar man hur man skall äta iaf.

Min lillebror, som är informationsgalen sitter och läser om gastric 24/7 på nätet och läxar upp mig om hur jag skall göra och inte göra sen går han till pappa och gör honom nervös så båda är som hönsmammor och ringer o skäller på mig om hur jag skall äta.

Mamma är soft. Om jag äter något och mår dåligt så säger hon med ett underfundigt flin: "där fick du din käftsmäll, nu gör du inte om det igen va?". Myyycket bättre attityd!

Hahaha...igår när vi var på Fullerö så såg jag en asball stol som hängde i en fjäderkonstruktion. Jag stötte lite med armbågen på mamma och sa: "kolla, jag undrar hur mycket den håller för? :P" (alltså..vågar jag prova,indirekt)

Då tittar hon på mig uppifrån och ner och flinar och säger: "vänta ett halvår eller så innan du provar"
HAHAHAHAHAHAHAHA!!!! (bara för jag är stympad :P och VET att jag kommer väga mindre om ett halvår, kan jag garva åt den kommentaren :P). Hon är skön på sitt eget lilla sätt, min mamma <3

Happ...som vanligt mår jag prima på morgonen :) jag känner mig mycket piggare. när jag skall sova på kvällen så är jag inte ens trött fast klockan är typ 1 och på morgonen vaknar jag utvilad och....fräsch (i sinnet iaf...:P).

Nä fan...nu måste jag äta frulle..men jag är inte hungrig för 5 öre...blä!

Så jag kör på mitt mellanting mellan mjuk mat och riktig. Peace out och förlåt hjärndiarrén.

Puss på alla mina fina vänner ända från Skåne till Umeå..för jag tror du är den nordligaste Gustaf. Tycker så mycket om er!!!

KÄRLEK!

Ps: en speciell puss till min nyaste syster som vet hur det är och messar mig varje morgon och kollar läget innan jag ens vet hur läget är själv. Det är så tryggt! Du vet vem du är busunge!

Inga kommentarer:

 
Web Analytics