tisdag 9 november 2010

Nu vet jag...

..varför jag så sällan går på bokaffärer.

(egentligen är det för att jag är för ointelligent)

Men främst är det för att alla jävla freaks samlas där.
Det är som en jävla Star Trek-mässa.

Jag står i kö för att fråga om en bok som jag skall köpa till en kompis snubbe (att det är Carries Diaries berättar jag bara för att det är så jävla kul med en straight kille som är besatt av Sex And The City...medan hans fru bara är måttligt intresserad heheh)...

Hur som helst; en såndär läskig student (jag gillar i allmänhet inte studenter...dom är så...hurtiga och...intresserade...orka liksom) står och frustar av frust(!)ration (hehe) över att hon inte hittar någon som kan hjälpa henne.

Gandalfina från Uzbeckistan (aka studenten på 140kg i sin battleship-kappa från 1a världskriget) står med en lista lika lång som hon var bred (need I explain?) på en massa diffusa böcker som hon upprört (så dubbelhakorna svallar och morrhåren darrar) deklarerar inte finns i hyllan...och hon MÅSTE (!!!) få tag i dom (i sån där balkantantfalcettröst).

Allt hon säger är order...inga frågor här inte!! Artigheten lämnade hon i sitt studentrum i Flogsta.

Hon river tag i ett litet fruntimmer och sliter in henne bakom disken och står och domderar vid datorn för alla hennes bokjävlar finns i 3 upplagor i olika prisklasser och utgåvor.

Jag står och väntar ett tag för hur lång tid kan det ta, tänker jag...dum som jag är. Det kan ta lååååhååång tid BTW!

När jag står och duckar för "babushkas" svängande röv (tänk svängdörr på Clarion hotell) och dinglande ryggsäck när hon gestikulerar...så ser jag en snubbe som inte beteer sig normalt.

Han går runt o ler som om han var Gustav den 3:e på bal...han är ensam.

Vaffan?! tänker jag..ingen går runt och ler sådär idag när snöslaket piskar en i ansiktet. Han är ett freak...jag känner det direkt!! (takes one to know one kanske..men jag har en freakradar som SÄLLAN slår fel).

Jag kan rabbla upp massor av freaktecken. Vart och ett, kan tecknen vara oskyldiga men tillsammans blir dom en potentiell freakshow.

Ellosjeans.
Man bara får inte! Dom var sådär vaktmästarblå och helt fel passform...det finns ingen tillstymmelse till arsle och man skulle kunna slå upp ett flyktingläger i ena benet enbart.

Dressman jacka modell: kunde-lika-gärna-varit-pensionärsgrå-men-jag-ville-vara-lite-ärtig-och-valde-mariiinblå-för-lilla-mamma-tyckte-alltid-att-det-framhävde-mina-ögon(-innan-jag-hackade-sönder-henne-med-en-långfärdsskridsko-och-begravde-henne-i-vedboden)!
Tyvärr en ganska populär modell på medelklass, medelåldersmän i Sverige.
Hade han haft lite mer pengar hade han haft den ännu mer tragiska versionen som är såndär "hästtäcketyg" med sydda rutor på snedden och fullständigt - vidrigt - fult. Där fick han en stilpoäng...nästan.

Till detta hade vi självklart seglarskor.
Min mamma har seglarskor och jag har en liten öm punkt i hjärtat för dom just därför. Men han var så läbbig att jag inte kan jusifiera dom i hans fall.

Han gick runt och sökte folks blickar med ett psykotoiskt litet leende och huvudet på sné...han skulle kunnat vara normal....bara jävligt olyckligt klädd...om det inte var för hans psykosblick.

Jag stog och iaktog honom med ett fullständigt stoneface.
Han tittade på mig flera gånger med sin sned konstiga blick och sökte en reaktion så han kunde börja prata...det syntes en mil bort hur han längtade efter att få ord-onanera någon i ansiktet men jag behärskade nyllet fullständigt så att jag såg ut som Marlon Brando i gudfadern...BULLDOG POPOPOPOKERFACE!

Då knatade han vidare men vände sig om flera gånger och psyk-log.
Plötsligt stannade han till och sken upp som en sol..precis som man skulle göra om man kanske träffade Slash på Arlanda (eller som när jag träffade Europe och John Levén...*kär*).

Man liksom tittar runt för att se om andra har sett vilken OTROLIGT cool sak man upplever..."drömmer jag eller ser alla andra också detta???"

Men är man i en bokhandel och VET att det just givits ut en skandalbok om Kungen...så är det faktiskt föga förvånande att hitta den på AKADEMIBOKHANDELN i Svea Rikes 4e största stad...ELLER HUR??

Inte för fucko!

Han tar upp boken som om den var av guld och snurrar runt ett halvt varv med boken i ena handen och visar...ingen alls...(eftersom ingen fuckin bryr sig).

Han slår ut med den andra armen som om han var Henry Bronett som skall presentera världens intelligentaste pungråtta: -här är ju skandaaaaalboken!!!!! utbrister han och ler som en idiot...återigen söker han min blick men jag hittar en otroligt intressant punkt 20 meter bakom hans axel..precis just då (vad är oddsen för det?....:P).

Han blir helt i från sig av överskottsenergin som uppstår av att han får hålla i "skandalboken"...och när han inte får utlopp för energin genom att någon annan hamnade i extas av den anledningen så såg man nästan hur ett litet moln av ånga steg upp ur hans hjässa...som om han kokade sönder av överhettning.

Han står och håller boken med båda händerna och darrar av upphetsning och bara längtar att få berätta för någon att han vet massor om boken...han tittar runt men ingen bryr sig. Eller så tror alla, som jag, att han är en potentiell sjävmordsbombare för plötsligt blev det ganska tunnt med folk just där :P

Ett liiitet gammalt utslitet biträde råkar stappla förbi honom mot sin bokhög hon håller på att sortera, undviker hans intensiva...nej maniska ögon-älskogs-blick, men han snurrar runt och ropar retoriskt efter biträdet (som verkligen inte var intresserad): "den här säljer ni massor av va????" återigen leende som en idiot medan han smeker boken som om han själv hade skrivit den.

Biträdet svarar något ohörbart och återigen ser han sådär sönderkokad ut för han får inget utlopp.

Jag känner att jag hellre dör på operationsbordet på måndag än pga ett psykfalls vansinnesdåd inne på Akademibokhandeln i Muppsala...så jag skiter i att fråga om boken vid informationen och drar mig mot kassan för att fråga där.

Hittar boken på barnavdelningen (hähähä Dominiq) och köper den och backar ut ur bokhandeln, lugnt och fint så att jag ser vad knäppo gör, hela tiden.

Nästa gång någon behöver en bok så beställer jag den på Adlibris eller CDON på nätet.

Det är nästan bara i USA och Uppsala man hittar så många fuckon på ett ganska begränsat geografiskt ställe....kanske Rosengård också...men det är på ett annat sätt :P

Inga kommentarer:

 
Web Analytics