lördag 11 september 2010

:P

Gårdagens inlägg kanske blev lite hätskt och härsket :P

Men jag tål inte skitsnack..speciellt inte sånt som kommer på omvägar av folk som snokar.

Vi har två salonger..en lite lyxigare och en som är cheap and cheerful. Avundsjuka eller agg eller vad det nu kan vara verkar ha uppstått mellan dom två ställena...fast i en riktning. Det finns ingen anledning för detta...det var det jag ville ha sagt igår. Vi jobbar för samma mål allihop. Skitsamma.

Lördag bloody lördag :) inatt är det Uppsalas värsta natt förutom Valborg...äsch...det är värre än valborg och jag önskar jag satt på någon fjälltopp någonstans vid en fet lägereld ist för att sitta här och vänta på KULTURNATTEN.

Kulturnatten är en stor fet ursäkt för tonårsfylla deluxe. Jag skall ta en sväng på stan ikväll och rapportera vad jag ser :P men ni som är från Muppsala vet ju redan.

Kurderna kommer ha "haffle" (fest) på gågatan och nån energisk jäkel har kastat av sig jackan och dansar "skaka rompha" utanför Vagabond med sin mammas näsduk ena handen och andra handen bakom ryggen som har en bajsnödig krökning vid svanken. Alla andra...beroende på var man kommer från i Kurdistans hemliga rike kommer att dansa i ringar runt dom galnaste killarna i mitten.

Jag är inte tillräcklig expert på att säga var man kommer i från och hur man dansar då..när det kommer till kurder men det kan variera från att alla står och ser helt stela ut och tar ett halvt steg frammåt och ett halv steg bakåt och ser dödsallvarliga ut. Speciellt kvinnorna. Sen finns det sånna som min familj som dampar loss totalt. Kanske inte bland främlingar på stan...jag tvivlar att familjen skulle kasta sig in i den dansen om dom var där men familjebröllop och födelsedagar...ayayyyyyyyyyyyyyyy.

Mina farbröder och kusiner (männen)börjar på det sammanbitna trista sättet några varv...någon kläcker ett skämt varpå alla börjar fnittra som skojungar(och jag fattar noll eftersom jag inte kan varken arabiska eller kurdiska)och stämningen lättar lite.

Den som står längt ut i ledet(man står i ett långt led med händerna sammanflätade, tätt) brukar flippa ur...det är lite press på att man skall va allan ballan om man står längst ut (därför brukar folk hålla på och vinka upp sina familjemedlemmar, kompisar etc tills ormen blivit riktigt lång och nån rolig jävel står längst ut eller en ring bildats.

Oftast finns det nån rolig apa (alltid kille :P) i varje familj som skall hålla på och leka magdansös och göra röresler man inte ens trodde fanns i dom öht. Svetten sprutar och alla skrattar och kämpar vidare. Vi har lite mer axelrörelser när vi dansar..liksom upp och ner med axlarna i takt till musiken och när man är riktigt inne i musiken böjer man sig frammåt och upp igen och stampar lite med foten.

Libanserna som dansar som om dom försöker döda kackellackor ;) (Dalle, ditt bröllop här i G-sunda...jag hade aldrig sett sån dans innan haha)....dom dansar bakåt ganska försiktigt och sen SMÄLLER grabbarna foten i golvet när dom dansar frammåt så man får ont av att titta på bara.

Förr var grabbarna i min familj lite öppnare och kvinnorna dansade och bar inte slöja...det var roliga tider. Jag var alltid som en av grabbarna och dansade loss till jag knappt kunde andas. Nuförtiden är alla så tillknäppta och beslöjade :P och det är nästan aldrig dans på festerna. Men det var roligt som fän när det varade :P

Fan jag är queen of sidetracks! Så...man går förbi kurderna på gågatan och kommer till mitt favoritställe...NOT...MAX på gågatan det här är fyllans crescendo i innerstan. Stadsparken är where the real action happens. Dvs...småglinen ligger i högar i buskarna och pippar och spyr eller båda :P antagligen båda *nickar*

Kulturnatten var det ballaste som fanns när man var 14. Antagligen då man fick vara ute sent bland dom första gångerna etc. Alla som var balla var ju asfulla och rökte cigaretter genom alla mynningar dom hade på sina små kroppar.

Jag minns att det "vuxnaste" man kunde göra enligt "coolhetsreglerna" var att trycka i sig 7-8 Panodil eller Alvedon och dricka sig redlös på Hootch, "folle" (folköl för er oinvigda) eller nån jävla 9-dagars sats som en storebror eller polare köpt på ICA och bryggt hemma till nån jästig äcklig rapframkallande sörja.

Eftersom jag har UNGA läsare skall jag vällägga in in en detalj här: MAN BLIR INTE FULL ELLER FÅR NÅN SNÉTÄNDNING AV ALVEDON/PANODIL/IPREN eller andra liknande preparat...man kan riskera feta leverskador däremot och det ger inte heller några balla hallucinationer. So don't try this at home kids :P

En handfull kompisar åkte in till Akkis och fick bli magpumpade och bli gravt utskällda av sina föräldrar :P men dom fick ju fet status i skolan sen :P
själv var jag för feg (mjääää smart/feg *vinklar handen i sidled fram och tillbaka*....fin linje där :P).
Jag, Emma och Ege brukade dra runt mellan kompisgängen som stog utspridda allt mellan Åhlens och mörkaste stadsparken och försöka verka coolast av alla genom att inte stanna för länge på en plats..."vi skulle ju vidare". Man kunde ju träffa nån kille man var "kär" i.
Guuuuuuud det var så spännande :P man gick runt i för kalla kläder(för att se sådär frusen(häftig) ut. Alla balla tjejer frös. Dom gick inte runt i sina förnuftiga seglarskor och varma jackor (tack mamma :P)och var varma. Varma tjejer fick inte hångla haha. Men men...jag tog igen det när jag blev äldre :P

Märks det att jag är uttråkad? Ni lär ju va det med...så jag slutar väl här...
ha en bra kulturnatt alla...varesig om det blir i Gustavianum eller i en buske i Stadsparken. Personligen blir det nog i en buske i stadsparken för mig...med min hund som undrar varför det ligger kroppar där och om han får vara med och brottas :P

Inga kommentarer:

 
Web Analytics