lördag 11 september 2010

multikulti

....muppsala.

Alla mina släktingar nästan, på pappas sida, som bor i Sverige samlades idag i Sävja för att fira deras julafton "Eid". För mig som inte är musse betyder det att få träffa familj, äta god mat men mest av allt få träffa min gullefarbror som gick och hittade ett liv vid den fina åldern av typ 53. För en månad sedan blev han pappa för 1a gången och han är verkligen i himmelriket nu.

Visst har jag blivit förhäxad av söta små kusiner förr men jag har över 50 kusiner bara på pappas sida (varav jag kanske träffat hälften eller 1/3 bara)...men den här lilla knuttisen betyder något alldelles extra.
Hon är verkligen ett kärleksbarn och hon var så söt att jag dog. Det var första gången vi fick träffa henne i dag.

Precis som lillarvid så slocknade ungen på mina bröst som alla barn (och en del karlar) gör (gjort) :P hahaha
Hon var supermini...det framgick inte ens på bilderna jag lade upp på fejjan hur liten hon var IRL..mini...och hade så jäkla mycket hår att hon hade mer än min pappa och hennes pappa har gemensamt på sina huvuden :P

Asså...jag o bebisar. Jag dör! Ingen fick ungen ifrån mig på hela kvällen. Efter ett tag bände en av mina kusiners fruar loss henne varpå både ungen och jag nästan började böla båda två :P

Vi, mamma, mormor, bror, pappa, flugan och hennes son (18år) kom dit vid 17-tiden. Vi minglade med alla släktingar i en festlokal (jag var på lokal Bella :P) i Sävja. Min kusin som är kock hade lagat mat.

Detta kräver nästan en konstpaus. FUCK ME vilken mat. Man kan inte återge arabisk mat i skriftlig form men jag kan säga såhär. Arabiska risrätter, persiska pastasallader, sallader med fatoush (stavning?...det är friterat tunnbröd som är smulat som krutonger ovanpå) ugnsstekt lamm som smälte i munnen...alltså det KNULLADE en i munnen det var så GOTT. Jag åt som om maten skulle ta slut forever. men jag får ALDRIG arabisk mat längre.

Jag kan bara säga...arabisk mat rockar matvärlden. Det är perfekt avmätta smakerav citron, vitlök, tomat, persilja...ååååh jag dregglar IGEN bara av att skriva om det. Ni svennar ;) om ni får chansen att äta riktig arabisk hemlagad mat: TA DEN!!!!

Personligen skall jag ligga och smälta maten i en vecka som en fet anakonda. FY FAAN VAD JAG NJÖT!!!

Alla kusiner har skaffat en miljard barn sen jag såg dom sist så det kryllade av barn i typ 4 års åldern. Skrikigt och skränigt men jag brydde mig inte för jag satt med min lillkusin och snuffade på hennes hjässa och var i himmelriket. Dom är så goa när man kan lämna tillbaka dom ;)

Min yngsta farbrors unge som är 9 hade blivit misshandlad av en 10-årig unge på fotbollsplanen och fått en öppen fraktur av näsbenet. Benet hade stått rakt ut ur ansiktet tydligen. Han är så söt...man får lust att göra gruvliga saker när man hör sånt. Rektorns svar på frågan hur skall ni hantera det som hänt, var: "vad vill ni vi skall göra...slå honom??? hah...kanske dags att byta jobb gumman? Hoppas det löser sig...min lilla kusin såg ut som någon slaktat honom. Han fick akutopereras :(

Det var iaf skitmysigt att träffa familjen. Vi ses inte så ofta för alla bor i Stockholm och det är ett litet projekt att åka dit...det blir inte av. Mormor behandlas ju som en drottning av alla mina släktingar och sitter på en stol och passas upp med mat och alla vad hon kan behöva. Min faster som är lite yngre mamma har adopterat mormor som mamma fast dom inte kan samma språk. Dom sitter o ler mot varandra och pratar på sitt repesktive språk och kramar varandras händer haha.

Eftersom det var 70 miljoner människor där ungefär...så tog det ett tag att säga hejdå och jag hade så kul att jag ville inte hem men pappas fluga tröttnade och pappa ville att jag skulle köra hem dom. Tillslut lackade han ur för jag dröjde men jag hade ju inte ens hunnit arbeta mig genom halva kusinskaran och farbröder o allt.

Pappa körde blåsfiskrutinen och blev skitsur och började skälla ut mig varpå jag blev sur för jag ville vara artig mot hans jävla familj och tacka för mig. Det slutade med att jag MOTVILLIGT som ett as hämtade bilen, missade att tacka alla som jobbat med mat, fött barn, fixat festen...etc etc. Jag körde hem Hootie and the blowfish och hans fluga utan ett ord på hela resan. Jag var så arg!!

Alla ringde och frågade var jag tagit vägen. Då var jag jävligt arg på pappa. Han kunde sagt till sin atnt att bita ihop ett tag till eller ringt en taxi om det nu var så bråttom.
Han har aldrig respekterat mina tider NÅGONSIN när man skall hem, gå med honom på stan eller någonsin alls. Jag sölade 15 minuter och han fick ett raptus och skämde ut mig inför halva släkten genom att tilltala mig som en jävla hund.

Pfft. Skitsamma. Det var en skitmysig kväll. Sen har jag o mamma varit o kollat på Andreas Lundstedt som fick rycka in ist för Cajsa Stina Åkerström (utan att dom informerade publiken). Så ingen Cajsa Stina blev det. Vi försökte ta en bärs på ett par uteserveringar men det var så fullt och stökigt att vi gav upp.

Det var en skitsnygg pappa som letade efter en mamma till sin son på torget när vi lyssnade på musik. Han var full och skämtade vitt o brett om det och lät sonen gå runt o fråga kvinnor om dom ville bli hans nya mamma haha. Jag hade ställt upp asså :P jag blev inte tillfrågade direkt men han kom fram och var sjukt intresserad av Harry och pratade massor och sen stog han och tjoade öppet om att han var singel :P kanske too obvious..men snygg var han. Såg ut som Ty i extreme home make over...man kanske skall ta ut Harry på en runda till kanske....kanske...han verkade ju ha en puls iaf :P karln...det är mitt enda krav just nu ;P

Närå nu sluddrar jag bara skit som vanligt.

Hunden är iaf tvättad och luktar mumma. Så nu skall jag gå o lägga mig och han kan kura ihop sig vid mina ben som han brukar och sen suckar vi djupt samtidigt och somnar :P the life of a nucka is so exciting

Inga kommentarer:

 
Web Analytics