tisdag 21 december 2010

Måndagar..

är så jävla bra...INTE!

Sov som en kratta för hunden snarkade högre än jag gör och jag sov lättare än hunden gör zz så jag planerade in en liten sovmorgon och varskodde personalen om detta.

Tänkte glida in på en räkmacka vid pass halv 12 och vara nysoven, nyduschad och allmänt redo.

Icke!
När jag står i duschen ringer mobilen 2 ggr i köket och sen börjar hemtelen ringa. Då hajjar man att något skitit sig.
Drypandes av vatten och lödder stapplar jag ut och svarar och får veta att det är världens ÖS i salongen och kassan funkar inte. KRIIIIS!
Problemet låter inte som något jag har fixat förr (man blir ju lite expert efter ett tag :P) så jag ber brudarna ringa kassasnubben och sköljer av det värsta, sliter åt mig hunden och en mössa så jag slipper istappar bakom öronen.

Kutar till jobbet och kommer in genom dörren precis som Dalle får svarta lådan att funka igen. Dock visar kassan en FEET vinst som vi inte riktigt hunnit jobba ihop...så jag hajjar att alla försök att ta betalt när kassan var "trasig" har registerats. Inte tid att fixa nu för jag måste hem och byta om och torka håret....cerisa plyschbrallor och virkad mössa funkar liksom inte...om det inte är ett haschkollektiv man driver (det skulle nog vara lugnare iof :P)

Hursom...kuta hem, byta, torka, ut igen.
Dalle behövde lim till extentions, kan jag gå o köpa?
Japp visst kan jag det.
Salongen som har lim tar inte kort..:( knata iväg till saaatana kortmaskin och se en kö på 200 pers. Bara att bli nr 201.
Knata tillbaka köpa lim och tillbaka.

Nu kassan.
7000kr förmycket inslaget.
Hur göra? Tömma elekroniska journalen säger kassagubben och då kan man se dagens transaktioner och göra återköp när man ser vad dom är. VAD KUL ATT JAG INTE TÖMT DEN SEN I MARS DÅRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!

För oinsatta så sparas VARENDA transaktion i svarta lådan...varenda kvitto varenda fis du gör på kassan. Man BÖR (läs SKALL) tömma den ibland och spara rullen som kommer ut...för skatteverket vill kunna se dom. När man tömmer så kommer dom ut i kronologisk ordning...

GISSA hur många kvitton och köp det blir på 8 månader???

Helvete...1½ kassarulle senare hade vi bara kommit till April :( då lägger kassan av att printa :O
Jag blev stressad och tryckte på KONTANT knappen...det skulle jag inte gjort. Nu gjorde kassan ett dagsavslut med den felaktiga summan. Det går inte att ändra dagsavslut och sen nollställs kassan. Och när jag bråkade med kassan så nollställdes den elektroniska journalen också :S

Jahapp...mina stackars mattelärare som gråtit blod över mina patetiska prestationer under åren skulle dock ha skålat i champagne idag, om dom sett mig :D

Det tog sin lilla tid men jag tragglade mig genom hela bokningsblocket och räknade ut hur många felslag dom måste ha gjort på vad och hur, samt vad som gått snett och skrivit ett brev som förklarar allt till revisorn.
Haha...Mikaela trodde att jag skulle börja gråta först.
Men det var bara min problemlösarfas...jag sitter och svär och gungar framoch tillbaka och mumlar för mig själv...sen tog jag miniräknaren och var inte kontaktbar på minst 30 minuter och tragglade mig maniskt igenom alla möjliga utslag av hur det kunde varit och tillslut blev det rätt.

Jag VILLE gråta men hade jag gett upp hade jag behövt be pappa om hjälp och det hade gjort hela saken sååå jobbig så jag drevs liksom till att trassla ut det. Jag var så JÄVLA nöjd efteråt :D

Jag var så uppe i kalkylerandet att jag glömde äta lunch för kundanstormningen var enorm samtidigt(plus att en tant lurade mig på 100 spänn så jag var stressad över det) så när jag äntligen kom på att skakningarna i kroppen kanske berodde på lågt blodsocker så gick jag upp för att värma upp min mycket balanserade och välplanerade lilla matlåda med grönsaker och allt i.......

Bara för att tappa den uppochner på golvet så ärtorna flög åt alla håll. DÅ började jag nästan gråta men tänkte om jag klarade kassagrejjen skall jag palla att sopa upp ärtorna mä :P

Det var inte så mycket mat kvar sen...men jag pillade i mig det som gick. Jag hade glömt internetet hemma så jag kunde inte jobba...så jag fick gå hem och hämta det..stön!

Sen hettade lasern över så jag fick avbryta en lasring och allt var bara allmänt motsträvigt.

Nu har jag varit hos Jeanette, det var hennes födelsedag. Jag åt lite tårta JÄTTEFÖRSIKTIGT och blev skitglad av att jag inte mådde illa :D så jag åt en bit till och....DOG!!

Fick ligga i fosterställning i soffan och andas djupt (när det gungande som på en båt i magen på mig) medan alla satt och garvade åt mig :P Bra där tjejen.
Optimist javisst.
Ena minuten: kolla jeanette jag mår inte illa..kolla kolla jag KAN äta sånthär *kaxig*..
Nästa minut: jag...*svälj*...jag mår...illa...jag måste...öhhh..jag...umpf..dööör.

Så LITE tårta går bra...lite MER tårta skall undvikas :P
Men det är ju skönt att lite tårta funkar :D hade ju vart trist om det inte gick alls.

Jag mår illa ofta för jag testar mig fram :P imorrn skall jag väga mig och se hur det går.
Jävlars vilket långt inlägg!

Som ni ser så är allt som vanligt..jag hinner inte ha tråkigt ivf.
Men otroligt nog hinner jag tänka på annat ändå..och jag saknar dig J.

Nu skall jag tydligen hinna sova också...innan det hela börjar om igen :S

Säg att det är värt det....?

Puss på gashanden

1 kommentar:

sabina sa...

Du är så söt att jag tappar tänderna! :) <3

 
Web Analytics