onsdag 25 augusti 2010

Om hundar!


Jag är ingen hundfientlig person. Jag känner att jag kanske skall förtydliga det.
Jag säger saker som är värre än jag menar dom när jag är irriterad och det är vad den här bloggen är till för...att blåsa ut ånga ist för att blåsa den på andra.

Jag är fullt medveten om att jag har misslyckats med ensamhetsträningen och måste nu ta tag i det igen eftersom det genast blev så tydligt hur MYCKET jag har misslyckats. Sen har jag inte universums bästa stresstolerans (längre) vilket gör att jag lätt blir irriterad FÖRST och kommer på en lösning SEN (igen inte hundens fel).

Sen KAN hundar faktiskt VARA jobbiga. Det må så vara att jag har valt honom och han inte hade något att säga till om...men även dom mest toleranta människor har erkännt att min hund kan vara påfrestande när han är på sitt damphumör.

Jag är iallafall inte ute efter att göra honom illa eller förstärka hans rädslor och jag kommer att arbeta hårt med att vi skall klara det här tillsammans.

Det här inlägget är ett svar till en kommentar jag fick på "Please forgive" me inlägget jag skrev härromkvällen.
Not one of my finest moments, kan jag ju erkänna. Men jag låter det stå kvar så jag lär mig till nästa gång. Tar jag bort det (som jag ville först...så låtsas jag ju att det inte finsn något problem).

Du anonym...förstår du mig bättre nu?

2 kommentarer:

Karin sa...

Som hundägare blir jag inte ledsen utan tycker det är ett naturligt beteende!


Nu kan inte jag hålla käften!!!!!! Jag är en hundägare. Jag har jobbat med hundar och deras hussar/mattar i många år och sett både negativa och positiva saker. och en sak är säker ALLA och då menar jag verkligen ALLA är orättvisa mot sin hund! Om det är på ett snällt sätt i ägarens ögon så kan det vara näst intill vanvård i en kunnandes ögon. Tex man smälter för de bruna ögonen och ger hunden godsaker hela tiden som då resulterar i fetma! Man förstår inte att man skaffat en trimras och låter pälsen växa så det blir rastafari-dreds i pälsen, man klipper inte klorna då man vill vara snäll mot hunden då den tycker det är läskigt vilket kan resultera i felväxta ben och avslitna klor! Alla ser vi saker på olika sätt. Jag ser nästan dagligen människor som inte förstår sig på sin hund. Alla raser har olika behov! Man skaffar rasen efter utseende inte vad den behöver för stimulans. det är väl oxå illa i sådanafall!

Sen har vi den mänskliga biten. Allas humör går upp och ner. (hundarnas oxå) Vissa dagar orkar man mer än andra. Jag förstår absolut att man får psykbryt när ens hund piper. Jag har vänner som mitt i natten slängt ut sin hund i bilen för att få sova.

Jag tycker det va jävligt onödigt av du "ANONYM" att skriva sådär. En blogg är till för att få skriva av sig, spy ut saker, överdriva osv. Visst kanske det ligger en dålig grund i ensamhetsträningen då han hela sitt liv sluppit vara ensam så mycket som han är nu men ägaren vet juh om detta och ska träna på det. Lägg dig inte i andras liv när du inte vet hela historien som ligger bakom problemet!!! // Karin

BitterTwitter sa...

Tack Karin <3

Jag har tänkt väldigt mycket på detta sen anonym skrev och jag står nog fast vid det jag skrev...att visst fasen kan hundar vara jobbiga även om dom inte valt att bli köpta av en. Dom är inga helgon som aldrig gör fel.

Jag har observerat min hund extra noga dom senaste dagarna och noterat att visst finns det beteenden som han gör som han VEEET att jag inte vill att han gör men som han skiter fullständigt i. Saker vi har nött o tjatat och han har gjort ett tag för att sen skita i det helt. Visst kontinuerlig träning...men det har jag gjort på dessa punkter. Det kan inte bara vara hos mig det brister enbart?

Tack igen karin för att du säger hur du känner!! <3

 
Web Analytics