måndag 3 januari 2011

Med risk för att låta tjatig...

..men jag är trött!

Nu har jag nog nån brist eller så för jag är trött 24/7. Jag har nog (h)järnbrist höhöhö.

Träningsvärken från helvetet och lite smått uttorkad efter min vinhävarkväll :P

Jag vill gå hem ungefär varannan minut men om jag skulle gå hem måste jag ta itu med den där stolen som är full av ren tvätt i sovrummet...GUD vad tråkigt...snart måste jag fan tvätta om det för det har legat där så länge.

Nu har jag gått ner 11kg.

Jag var så lycklig för mina fisiga orkidéer har äntligen fått knoppar. Det var säkert 2 år sen dom blommade och nu hittade jag knoppar på alla 3. Speciellt glad var jag för brud-phalenopsisens knoppar. Så jag satte dom i sitt vanliga vattenbad som dom får en gång i veckan och vad gör jag? Jo jag har AV hela jävla blomkvisten med massor av knoppar på :( den bara ligger där och guppar i diskhon och skrattar åt mig :(

Jävla skit! Pruttblommor som bara fisblommar vart annat år. Så jävla fina blad har dom inte :( så nu har jag satt kvisthelvetet i en liten äggkopp men jag har en känsla av att den aldrig kommer slå ut. Har lust att pulverisera hela orkidékolonin. Tacka vet jag kaktusar.

Jag har en annan liten dramaqueen till växt i vardagsrummet...en enorm Fredskalla från IKEA. Så fin och lummig. Jag blev helt betuttad när jag såg den och så var den ganska billig för sin storlek så jag släpade hem åbäket i cabben nercabbat (i höstas).
Men glömmer du vattna den...dvs jag brukar vattna dom på lördagar...glömmer jag det...så har den totalsloknat på söndagsmorgonen. ligger som en padda över krukan och golvet. Orka!

Tacka vet jag hederliga gamla Yukkapalmer och sånna krejjer....dom är grejjer dom.

Jag ville vara snäll mot garderobsväxten i somras så jag ställde ut den på ballen. Då bleknade den och blev alldelles svimfärdig och har fortafande inte hämtat sig från chocken. Samma hände med nån annan kallamojäng som jag fått av mamma.

Jag fattar inte..båda mina föräldrar har tokgröna fingrar. Pappa är självutnämnd biolog och har små odlingar hemma där han förädlar och låter skott växa och donar. Han förmerade en växt så den har väl 15 små valpar utspridda i stan och hans garderobväxter blir enorma med typ 15 stammar. Min lilla äckliga garderobsplanta har efter 4 år 4 stammar (dvs EN hel stam har jag fått fram...som numer är död iof) ser ut som en grillkorv som legat i glöden för länge och blivit sådär skrynklig och hopsjunken.

Jag skall göra som mormor som har hela kåken full av plastblommor. Hähä när hon kom hem från sjukhuset första gången vattnade hon dom för hon hade glömt att dom var plast :P hahaha. Eller såbannlyser jag dom helt. Bonsai-trädet är int eens lyckligt...det fäller mer än Harry.

Suck! Det är inte bara jag som behöver näring hemma hos mig :P

*vissen*

2 kommentarer:

Impatient-G sa...

Plastblommor är sjukt underskattade, visst, gröna växter överlever hos mig, men dom är ju bara... gröna...

Jag vill ha färger i mina krukor, men det enda sättet att lyckas med det är att köpa plast.

Riktiga krukväxter är värre än barn i trotsåldern "Du glömde att vattna mig en enda gång, därför hämnas jag och tänker inte blomma dom närmaste åren, pilutta dig!"

Det finns kompost-tunnor för såna växter...

Nettan sa...

Haha..du är lika dålig trädgårdsmästare som jag. Bosse brukar kalla mig orkidéodlare Lindeman. :-/

 
Web Analytics